2011-10-29
同父母已有一段時間無幫襯稻香, 爸爸想出街食但又鼻敏感唔太舒服, 媽媽於是提議近近地黎食晚飯由於我地6點幾就黎到, 所以仲有得揀個心水靚位同家人安安樂樂食餐好嘅我地揀左個四寶, 有脆皮燒鵝, 鮮竹雜菌浸菜苗, 西芹腰果炒雞丁 & 清蒸多寶魚每樣餸嘅水準都好平均, 爸爸話個脆皮燒鵝因為有甜豉油浸住啲燒鵝, 所以好有潮州風味, 而且皮薄又唔太肥鮮竹雜菌浸菜苗上湯清甜而不膩, 白菜仔新鮮翠嫩, 不過啲鮮竹同雜菌嘅份量就略為少左啲西芹腰果炒雞丁很惹味, 西芹爽口鮮甜, 腰果炸得很香脆, 雞丁就略嫌肥腻同碎濕濕清蒸多寶魚肉質鮮嫩多汁, 連唔係咁好酒樓蒸魚嘅我都食到停唔到口, 而且份量足夠3個人有突, 絕對係抵食推介之選服務同環境都唔錯, 姐姐時不時幫我地斟水; 冷氣好足夠, 對於怕熱嘅我地係一樣非常重要嘅一環