2017-02-12 284 浏览
農曆新年放假放到初十,有一個悠長假期,梗係搵機會同一班老友聚一聚,搞手約去放題,大家都贊成,因為大家都比較鍾意食放題,而且旺角地點非常方便,又唔係好貴,全部人支持底下,就揀咗呢一間放題!刺身拼盤一行六人,每人點一啲刺身,就形成呢一個刺身拼盤,有甜蝦、帶子、三文魚刺身、油甘魚、劍魚腩、北寄貝等等,我就比較鍾意食油金魚、劍蠆腩同三文魚刺身,因為又鮮味又爽滑,質地亦都好新鮮,呢間放題嘅刺身質素唔錯。天婦羅日本番薯/天婦羅鮮冬菇天婦羅好脆口,而且日本番薯好甜,而且細細粒唔會好飽;鮮冬菇味好香,而且好多汁,又爽口。燒牛舌燒牛舌好多汁,而且牛肉味好濃,亦都非常爽口,有少少鹽味提升牛舌嘅味道, 一定要點牛肉鍋湯底用日本醬油製成,帶少少咸同甜,牛肉片好滑,好有牛味,配料都好粥,有娃娃菜、豆腐、金菇等等,呢個牛肉鍋非常豐富,點一個一齊食,so warm 各式各樣飲品非常多飲品選擇,又有檸檬茶、菊花茶、烏龍茶、提子汁、蘆薈汁,真係好多好多選擇,總有一樣啱你大家一致認為呢一間放題非常多選擇,食物又好食,而且服務幾好,上菜又好快捷,亦都非常齊,冇漏單,座位亦都好好坐,真係非常合適一班人來食。
刺身拼盤
一行六人,每人點一啲刺身,就形成呢一個刺身拼盤,有甜蝦、帶子、三文魚刺身、油甘魚、劍魚腩、北寄貝等等,我就比較鍾意食油金魚、劍蠆腩同三文魚刺身,因為又鮮味又爽滑,質地亦都好新鮮,呢間放題刺身質素唔錯。
天婦羅日本番薯/天婦羅鮮冬菇
燒牛舌