2021-08-05
今日同同事預祝生日,捉埋佢做白老鼠,試下依間係韓國街 (金巴利街)既晴空。午市都幾多選擇,生熟都各有差唔多10款,價錢由$100丼飯定食,到$488既Omakase。既然食生日飯,一於試吓個Omakase 先! 先上個薄切鯛魚,入面卷左昆布,連埋個酸汁食好開胃。之後就係新鮮象拔蚌,爽彈!其中一件輕輕燒過,加埋少少既松露醬汁,好想食多幾舊壽司包括唔少得既拖羅同海膽,仲有右口魚,牡丹蝦,同啲白身魚,全部都新鮮肥美,好正!其中一件係煙薰鯖魚,好多時都怕食鯖魚因為覺得好腥,但依件煙薰過既鯖魚一啲都唔腥,微微煙薰味仲好特別!食完壽司仲有一件拖羅小手卷添,大滿足!想請除咗主要食材,佢哋連配菜都好用心。壽司既薑配左柚子,連平時唔食薑既我都食咗唔少!另外,漬物既蒜醃到無生蒜既辣味,但保留咗爽脆感!而甜品瘚餅亦係自家製,唔會死實實!成餐飯都好滿意,加埋落雨天有9折,以咁新鮮既食材同師傅既用心製作,其實都真係幾抵,下次要再嚟試吓晚餐!PS 新張期間,每人會送一客炙燒拖羅。雖然係免費,但份量同質素絕對無將貨就價。另外 ,落雨天黎晴空有9折優惠,依個Gimmick 又幾有意思
既然食生日飯,一於試吓個Omakase 先!