2010-02-18
終於有時間出我嘅第一編食評喇 ~ 絕對符合我食得多做得少既性格 …較早時間因為傾project嘅關係又再踏足我好耐都冇去過既藍田,傾完嘢自己一個人行街街先知啟田吉之島裡面開咗啲食肆,見時間都唔早又見有間拉麵館就決定咗今次就食拉麵。人流都唔萛十分旺,我一個人好快就有位,睇完餐牌就叫咗蟹肉蟹籽沙律、香辣珍寶雞翼及豬軟骨嘅豬骨湯拉麵加溏心蛋一隻。落左單一陣就到,都萛幾快,合格。首先嚟到嘅係個沙律,原來個份量都Okay多,睇餐牌嗰我仲意為係得三幾啖嗰啲份量… 個味道都可以,沙律醬份量適中唔會撈完之後一塊嘢咁樣,口感亦清新。跟住嚟到既就係我嗰碗湯麵同分開上既蛋,豬骨湯個味道幾好,夠濃有鮮味又唔太鹹,個麵都幾好又滑又有彈性,件豬軟骨都Okay,唯一可以彈既就係冇個餐牌整得咁靚囉。嗰隻蛋都萛係唔錯,熟既程度剛剛好,滑中有爽。最後上既係珍寶雞翼,味香皮脆但醬汁較甜,個人建議唔駛點個碟中間嗰啲汁,因為點左我就覺得太甜。因為份量都Okay多,最後都係眼闊肚窄食唔晒。總括嚟講我都幾滿意,由其是係服務嗰方面,小處見細心,忙中都保持到我杯茶喺我全餐飯既時間都冇吉過,職員態度也極為健談有善。價格方面唔萛平,但尚萛
落左單一陣就到,都萛幾快,合格。
因為份量都Okay多,最後都係眼闊肚窄食唔晒。總括嚟講我都幾滿意,由其是係服務嗰方面,小處見細心,忙中都保持到我杯茶喺我全餐飯既時間都冇吉過,職員態度也極為健談有善。價格方面唔萛平,但尚萛合理。