2019-12-12
餐廳嘅環境比較昏暗,裝修得好靚,店員都好有禮貌咁點頭打招呼,然後走過來細心介紹下今日嘅飛機貨,有邊幾款海鮮。我叫咗芝麻雞翼同埋吉列廣因為呢兩樣食物本身係我個人嘅最愛,食物一嚟到熱辣辣,擺盤仲好靚,雞翼勁香芝麻味,而且炸得啱啱好,入邊仲好有肉汁,吉列炸蠔就大大隻,好juicy呀。好想食多幾隻!好欣賞呢既炸物,唔會好厚粉醬,仲好脆。跟住叫壽喜燒雖然價值$398,但真心物超所值,佢雖然只得3塊肉,但其實三塊都係大大塊,而且一睇個牛嘅花紋就知靚野,油脂分布得平均,食落口唔會覺得好油膩,建議煮八秒,肉味香濃,未去到入口即溶,壽喜燒汁加蛋漿令到成件事好滑,唔需要任何調味都好好食,不過如果有跟返飯食其實會更好,因為好味到連啲汁都想撈飯食。最後我哋叫咗個鵝肝和牛飯,個鵝肝煎得啱啱好,非常香口又唔會好油,又有啲甜味,撈落飯嗰度係一流,至於啲和牛我估係煎既,七成熟,仲睇到花紋,都幾多塊,食落口有半溶感覺,我比85分!飯就吾洗講一定係珍珠米,正,下次會試海膽和牛飯。