2025-07-02 33 浏览
個女侍應講野呼呼喝喝咁唔講我以為我係鄉下出黎入左佢呢間高檔餐廳比佢睇唔起一入黎佢sell和牛餐 話今日8折 折左都$1388我見啲野都係我鍾意果啲就諗住叫但我老公想食另一個餐多啲 $888所以就同佢落單話想要各一款餐佢一句得埋嚟就同我講話嗰個餐冇八折喎我話冇問題呀佢就再同我講和牛嗰個餐最少要嗌兩位Ok fine 咁兩個和牛餐啦之前啲野食上到好急第一度啱啱擺低冇幾耐就上第二道菜咁佢每一道菜都係碟頭形式搞到我要自己食完一道 再搬嚟搬去啲碟有一道係和牛壽司,我見佢有一舊Wasabi喺隻碟度張枱又有豉油樽豉油碟,咪倒啲豉油囉之後有個女人侍應就衝過嚟阻止我同我講啲壽司調咗味㗎啦喎大佬你擺低啲嘢食乜都冇講我鬼知咩?我冇理佢照到豉油啦,佢企咗喺我隔籬望咗幾身先行開除咗兩個餐之外,我仲散嗌咗一份天婦羅拼盤因為我本身好鍾意食天婦羅咁佢都完全冇俾意見,我話個餐個份量都唔細由得我嗌啦食到一半都幾飽,想問吓佢個天婦羅整咗未因為都等咗幾耐佢又係啲唔係咁好嘅態度呀話 炸緊啦!咁我就答佢OK啦咁個天婦羅出到嚟真係好難食唔明點解佢可以收$388呢個價錢啲粉超厚,仲要超油好明顯呢間餐廳係唔識做天婦羅嘅因為食得出佢用嘅又
個女侍應講野呼呼喝喝咁

之前啲野食上到好急
第一度啱啱擺低冇幾耐就上第二道菜
咁佢每一道菜都係碟頭形式
搞到我要自己食完一道 再搬嚟搬去啲碟
有一道係和牛壽司,我見佢有一舊Wasabi喺隻碟度
張枱又有豉油樽豉油碟,咪倒啲豉油囉
之後有個女人侍應就衝過嚟阻止我
同我講啲壽司調咗味㗎啦喎
大佬你擺低啲嘢食乜都冇講我鬼知咩?
我冇理佢照到豉油啦,佢企咗喺我隔籬望咗幾身先行開

除咗兩個餐之外,我仲散嗌咗一份天婦羅拼盤
因為我本身好鍾意食天婦羅
咁佢都完全冇俾意見,我話個餐個份量都唔細由得我嗌啦
食到一半都幾飽,想問吓佢個天婦羅整咗未
因為都等咗幾耐
佢又係啲唔係咁好嘅態度呀話 炸緊啦!

咁我就答佢OK啦咁

佢比我嘅感覺係佢唔知自己啲態度咁差
但做客嘅聽到就覺得佢講嘢好哽耳

2025-07-01
2025-07-02 73 浏览
睇完戲,同老婆兩個人食lunch,本來諗住去五武士,不過執咗,諗住去The Mussels食青口,又執咗。得呢間冇乜人唔使等位。每人叫咗$1388 和牛lunch set,再叫咗個天婦羅雜錦,叫左支300ml sake同埋1杯soft drink,total $3000,食物質素普通,牛肉冇特別,但係個天婦羅仲衰過自己炸,啲粉勁厚。最重要係服務態度差,主要係一個短頭髮的女侍應(應該係經理),冇禮貌而且好似想趕你走咁,態度十分之差,令人反胃作嘔,其他員工係正常的,間野生意差唔係冇原因。
2025-07-01
2025-06-28 0 浏览
見完客,過咗嚟呢度食lunch。搵吓搵吓搵吓不如嚟食日本菜啦。靚女侍應推介叫我哋食呢個和牛餐,佢話性價比高,啲嘢多到你食唔晒。仲有個quality同夜晚嘅牛係一樣quality,不過可能細舊啲,不過就平好多。咁梗係試吓啦。由頭盤食到海鮮,再食到和牛,甜品食到生果。樣樣都俾你六、七月唔去日本,你都食到日本嘅味道。食好味野,我通常都揀晏晝食。因為性價比應該都係高嘅。尤其是 - 唔知係唔係,個侍應話個牛同夜晚個和牛係同一個和牛扒,咁點解唔試呢?雖然佢呢個餐係比其他lunch set貴一啲。睇完嗰啲影嘅相,我都回味嘅。其實佢仲有烏冬,不過因為我哋食唔晒嘅關係,叫佢冇上到啦。已經托住個大肚dum走人Lu。
2025-06-03
午餐
呢間餐廳嘅lunch set 選擇好多,有唔同款式比你揀,無論鍾意食刺身壽司、飯麵/鍋物都搵到心水!我點咗吉烈豬扒蛋丼,豬扒炸到外脆內嫩,蛋汁又香又滑,配飯一流!另外仲有三角和牛涮涮鍋,和牛入口即溶,湯底好鮮甜,食到停唔到口!最開心係店員服務態度超好,好有禮貌又細心,成個用餐體驗加分!埋單都係$403,係呢個商場都搵到咁抵食嘅午餐

埋單都係$403,係呢個商場都搵到咁抵食嘅午餐

2025-06-09
2025-06-08 405 浏览
先兩日下午一個人嚟左呢間海陽。居酒居..食丼飯...大約二百零蚊啦..呢個地段...性價比高啦...服務員態度好好..食品亦有質素..下次經開呢區..都會再上黎食..系呢個地段唔錯嘅選擇👍👍👍
丼飯
丼飯
2025-06-07 440 浏览
同朋友想食日本菜結果open rice搵到喱間日本居酒屋,我哋兩位好彩唔需要等位~我哋兩位都揀咗888套餐店員服務都算唔錯有介紹清酒俾我哋兩位,因為餐枱比較細佢哋好細心每道菜式食完收埋碟先慢慢上菜好適合飲酒嘅我~可以同朋友慢慢傾慢慢飲
剛剛去完日本,想搵間好味啲嘅日本餐廳食午餐,點知一時唔記得睇下openrice啲comments, 就中曬大伏!(1) 服務態度差!好似入咗茶餐廳食嘢咁!但係我想聲明,好多茶餐廳嘅服務都好好!係指一啲好惡劣嘅茶餐廳服務。(2)食物, 我點了燒鰻魚丼,我從來未食過咁難食嘅鰻魚!仲話即叫即燒! 係呀冇錯呀, 燒燶咗嘅新鮮製造!另外和牛丼就算ok啦,份量少!再加了三隻港島蠔!叫做稱職。不過係一間k11 musea中級日本餐廳, 真係勸勉大家唔好嚟!如果叫咗貴嘢嘅,就真係仲更加揼心揼到要去東京多一次先可以氣消!

2025-06-02 276 浏览
用左咁多年openrice, 今次第一次打食評lunch 同客食飯,order 3個lunch sets加1個小食1. 三角和牛涮涮鍋($198)2. 照燒和牛丼 ($188)3. 精選壽司定食(9件) ($328)4. 吉烈廣島蠔 ($38)食物portion 細,涮涮鍋完全無味無問過我要飯/烏冬就自己幫我order上菜我詢問點解係烏冬,個waitress 即時黑面完全無禮貌就咁放底個烏冬走左去3個人夾埋食左$827 真係又貴完全唔抵食唔值得浪費錢去食,有好多選擇
用左咁多年openrice, 今次第一次打食評

1. 三角和牛涮涮鍋($198)
2. 照燒和牛丼 ($188)
3. 精選壽司定食(9件) ($328)
4. 吉烈廣島蠔 ($38)

食物portion 細,涮涮鍋完全無味

無問過我要飯/烏冬就自己幫我order

3個人夾埋食左$827

真係又貴完全唔抵食

唔值得浪費錢去食,有好多選擇

この居酒屋は雰囲気が良いです。👍👍👍料理の質は良いです。😋😋😋サービスの態度はとても良いです。👍👍👍家族と私は食事をして楽しい時間を過ごしました。😋😋😋次回は友達を連れてまた訪れます。👍👍😋😋呢間居酒屋...🥰🥰環境真係唔錯.👍👍👍食品質素有水準.😋😋😋服務態度非常好.👍👍👍我同屋企人都食得好愉快.😋😋😋下次會帶埋朋友再次光顧.👍👍😋😋
2025-05-21
2025-05-19 151 浏览
朋友仔今個月生日😝想去K11 musea慶祝下,睇左OpenRice上見到呢間居酒屋裝修好靚,就約朋友黎試下。入座時員工打鼓叫口號歡迎,好有儀式感丫。我地叫左啲小食、Kaiyo卷,呢條卷打卡超級靚,😍另外網燒鹿兒島A4西冷和牛,唔會太肥。店員介紹咗支清酒俾我哋👍🏻,唔會太甜又唔會太dry。另外問咗店員有冇生日牌寫架,介紹咗我哋食日本抹茶雪糕紅豆最終餅配和菓子,幫我地寫埋生日名,超靚靚丫🫶🏻居酒屋聽住音樂好有氣氛,食物好好,服務都好好,好殷勤同主動,超級滿足,同朋友仔食到十點半先捨得走🤪一定會再返黎
2025-05-15 136 浏览
今日與友聚,經OpenRice訂咗這間居酒屋。滿懷期望享受新鮮美食,怎知有位短頭髮年紀稍大的女侍應,其服務態度實在讓人反胃!擺出一副不屑、不耐煩的樣子,完全當自己係客,真想嗨一聲佢醒返自己係做緊服務工作!完全冇專業的服務態度,以人均消費500/位的餐廳而言,實在讓該餐廳的層次大打折扣。最搞笑的係此人在旁和一位熟客講慘,話餐廳冇客!要有客麻煩先反省下自己的工作服務態度!希望餐廳重視對服務員的服務態度培訓。
希望餐廳重視對服務員的服務態度培訓。
2025-05-14
午餐
  • Kaiyo特色卷
呢間居酒屋的店員態度親切有禮貌,從帶位到點餐都好有耐心,會詳細介紹menu同有咩特色。食物方面,最有驚喜係呢條喜之次,燒得好香口。不過其他食物質素都好好,值得下次再嚟。整體嚟講呢度服務細心周到,食物品質穩定,價格合理,係放假想放鬆或者同朋友聚會嘅好選擇,會想再嚟試其他嘢食!

2025-05-06 91 浏览
性價比十分低。復活節假期留港消費,假期某日晚上8時許到達光顧,餐廳一個顧客也沒有,就坐後偶爾見到餐廳職員圍在門口說笑,服務欠奉。食物尚未全部上枱,職員已經催促我們結賬,似乎趕著關門的。結賬時餐廳職員只給了我一張附有bar code的收據,本來我要求她另給我一張附有QR code的收據以儲存會籍積分,職員推說系統已經更新,只上存這張收據便可儲分。事後發覺沒有附有QR code的收據是不可儲分的,職員有欺騙顧客之嫌。
2025-04-17
態度方面:服務員態度欠佳,感覺像是我欠他們錢一樣。上菜方面:沒有問客戶冷食先上還是熱食先上,所有東西都亂來。食物方面:很普通!最嚴重!關於服務員在餐廳對其員工大喊:「喂!上菜啦!」 ,請問公司是否存在內部管理問題?如果有問題,麻煩不要把情緒給客戶。最後,我們兩個人買單約HKD2500,這個價位,真的不值得被這樣對待。食物、態度,沒有一樣是讓我再回去吃一次。看了很openrice+社交媒體網站點評才去,體驗這麼差。
態度方面:
服務員態度欠佳,感覺像是我欠他們錢一樣。

上菜方面:
沒有問客戶冷食先上還是熱食先上,所有東西都亂來。

食物方面:
很普通!

最嚴重!

食物、態度,沒有一樣是讓我再回去吃一次。

看了很openrice+社交媒體網站點評才去,體驗這麼差。
2025-01-22 537 浏览
成日話香港經濟唔好,但香港餐廳服務完全沒有改善🥲野食正常,朋友遠道以來打算相聚傾下計。首先一位服務員姐姐應該係太熱心,我哋叫咗支大清酒佢每隔10分鐘來添酒一次,我哋每10分鐘比佢打斷一次,唔緊要,熱情啲啫我地冇投訴。到了大概9點零,餐廳音樂突然越來越嘈,此時亦是last order, 因為我地已經成台野食就慢慢食完好了。然後服務員話要收工所以收埋啲碟,可以,他們收就收。之後我哋發覺音樂好嘈,此時亦有工作人員跟我們收$,朋友不住香港,他問服務員為什麼那麼早收$,服務員白眼回覆,你哋冇嘢要叫啦嘛我地埋數。我哋okay,但朋友問他為什麼音樂那麽大聲,這𥚃不是disco, 服務員鈄眼望我們回答「公司規定!」我哋唔明但反正她態度非常不友善,就算了。Conclusion: 食物普通,晚飯時間短,9點多開始大聲趕客,兩人開支酒千幾蚊嘅晚餐,無咩原因要去的餐廳,除非你住Rosewood 但Rosewood 餐廳冇開啦!