一行四人諗住諗下間新開的鳥冬店。order 左: 三份烏冬、一份什錦魚生飯、刺身拼盤、幾款串燒、燒三文魚頭。結果只有燒三文魚頭算係好食...... 以下逐樣彈﹗1) 烏冬: 完全唔彈牙, 入口即散, 個店名有"手打烏冬"四隻字,我覺得有少少呃人。隔離華潤賣的即食烏冬都一定好味過佢。2) 什錦魚生飯: 得三文魚碎係魚生,其它都係D蟹柳、玉子、青瓜..... 感覺超唔抵。3) 刺身拼盤: D 刺身都未融晒雪, 咬落冰凍 and 有硬塊。4) 串燒: 我覺得係最大的敗筆﹗超咸﹗好似食緊鹽塊一樣。幫襯當日, 間鋪未正式開張, 仲有紅紙貼住個名, 可能d 嘢未 run 得順。不過如果keep 住呢個質素, 我諗唔挨得耐。
一行四人諗住諗下間新開的鳥冬店。

4) 串燒: 我覺得係最大的敗筆﹗超咸﹗好似食緊鹽塊一樣。

2010-12-10