2015-08-01 3909 浏览
話說幾年前第一間滿屋初初開係銅鑼灣,小姐已經大讚水準好,幾年黎日日都仲見長龍就知幾受歡迎。而家仲要黎個升級版,嘩不得了,一於睇下有咩料到。book左8:45個slot,一黎到已經有人排緊喇!講真食物選擇方面又唔係話有咩好特別,同滿屋/其他放題都差唔多。但最開心係啲野飲!呢排天氣熱到咁頭先係條街等左咁耐,一黎拎支野飲下先啦。呢到有個大雪櫃自助拎飲品,小姐見到最喜愛既果汁先生呀搶!仲有VLT檸檬茶,好香港,唔會成日都係啲國產乜師傅。OK入正題野食方面,先黎刺生(三文魚,甜蝦,油甘魚,赤貝,帶子,生蝦,蛋)食落都keep到水準,非常新鮮,肉質實淨,味道甘甜又唔會有雪味,而且好鍾意呢到魚生既厚度,有時唔一定切得厚先叫好,反而呢到切得岩岩好,一片片放入口食到個魚鮮味有口感得黎又唔會太漏。餐廳唔知係咪做緊promotion,like facebook page有貴價刺生送。我同個FD兩個人黎所以揀左原隻鮑魚。鮑魚都好大隻,咬落去又唔會韌,仲有好強既海水味,非常鮮味!仲叫左每次放題必點既兩款壽司,火灸左口魚邊同火灸三文魚腩。兩款都滿佈油脂,用火槍一燒逼晒出黎,襯熱放入口立即溶化係舌尖上,天呀。海蜇沙
而家仲要黎個升級版,嘩不得了,一於睇下有咩料到。
book左8:45個slot,一黎到已經有人排緊喇!
搶!仲有VLT檸檬茶,好香港,唔會成日都係啲國產乜師傅。
鮑魚都好大隻,咬落去又唔會韌,仲有好強既海水味,非常鮮味!
仲叫左每次放題必點既兩款壽司
海蜇沙律,爽口彈牙,好清新既一款前菜。
主食重點推介下,呢款蒜片牛柳,好香口,煎得外面脆身而且肉質好幼嫩,好有牛味,不過有啲筋位好難咬。
炸物方面比較出色係芝麻雞翼,真係炸得好脆,上面一粒粒既芝麻好香,入面既肉汁封實晒,好juicy.隔離係芝士塊,細細粒易入口好多芝士。
另一驚喜仲有浦燒鰻魚,下!?認真?無錯無睇錯,平時一碗90幾蚊既鰻魚飯都係得幾條,但係呢到竟然係任點架!首先叫左兩條小試牛刀先,嘩食落去,真係好香,鰻魚汁甜甜地好吸引,肉質仲幾實淨唔會散開晒,塊魚又嫩滑,即刻點多5條
小姐又點能夠唔試下呢到既鳥冬呢,大家唔好話佢cheap啦,因為呢個冷鳥冬真係值得一試!用上稻庭烏冬,麵身爽口而且煙韌,溫度岩岩好食到麵條既彈牙口感,加埋蓋面既紫菜絲同蔥,錦上添花。
唔好意思,由於個烏冬太好食,叫多左個生牛肉鳥冬,一樣都咁好味呀湯底仲好清甜!真係夠晒飽。
甜品已經唔係食得好多,只係叫左燒菠蘿同雪糕 which is MOVENPICK呀!OMG!平時係酒店級數先會有,不過得3款味道選擇,strawberry, chocolate, vanila. 完美結束今晚豐富既晚餐
题外话/补充资料: 另外一題侍應態度好好,見我地話凍,即刻調細左個冷氣。希望餐廳KEEP住食物質數同服務水平,係既話一定會繼續支持!