2018-03-17 90 浏览
呢度個招牌,當然係相當唔起眼,但係我哋之前都因為被佢可愛嘅日式壽司屋嘅外表,所吸引,去過食lunch , 知道係好野,今晚就約咗朋友試吓夜晚嘅Omakasea 手勢熟練嘅壽司師傅,同埋殷勤嘅和服女職員,依然熱烈咁樣招呼我哋入去坐低。先來個前菜,已經相當豐盛:漬物好sticky,夾上來有拉絲的!明太子味重同芝士的濃郁相當襯!吞拿生熟剛好,保持美好嘅口感!箱壓壽司,食到啲飯都幾香醋,幾開胃。豬肉之中有少少黑松露,而且佢仲索左隔離有少少蛋汁,帶點甜。魚肉之中有紫蘇葉,一絲不苟!紫蘇葉可以提升魚肉的香味,而且佢獨有的味道,亦都係多一層次嘅享受。 魷魚有柚子香的!刺身:𩶘魚目張魚 好firm 魚味左口魚燒魚櫻鱒,有姜芽在旁 ,視覺上都幾好看,蟹肉忌廉可樂餅 炸到好脆的外層,而裏面就非常香軟。 有甜甜的枝豆粒在旁,第一次咁食枝豆,好特別。黑松露海鮮上菜時好熱,好新鮮的用料,那隻蝦真係好彈牙!黑松露的香,加上索埋啲汁,真係好惹味。——Sushi—— 恍惚魚 食到魚肉幾新鮮,而且魚味幾甜。fresh And sweet 石垣鯛肉質又firm又肥美。 池魚黑曹以深海池魚金目鯛魚肉質感幾林身帆立貝拖羅超

先來個前菜,已經相當豐盛:

漬物好sticky,夾上來有拉絲的!

明太子味重同芝士的濃郁相當襯!

吞拿生熟剛好,保持美好嘅口感!

箱壓壽司,食到啲飯都幾香醋,幾開胃。

豬肉之中有少少黑松露,而且佢仲索左隔離有少少蛋汁,帶點甜。

魷魚有柚子香的!

刺身

𩶘魚

目張魚
好firm 魚味

左口魚

燒魚櫻鱒,
有姜芽在旁 ,視覺上都幾好看,

蟹肉忌廉可樂餅

炸到好脆的外層,而裏面就非常香軟。

有甜甜的枝豆粒在旁,第一次咁食枝豆,好特別。

黑松露海鮮

——Sushi——

恍惚魚

石垣鯛

肉質又firm又肥美。

池魚

黑曹以

深海池魚

金目鯛

魚肉質感幾林身

帆立貝

拖羅

超正! 入口就溶脂,亦都不失佢獨有的吞拿魚香,令神魂顛倒。

三文魚子 加 海膽

海膽夠晒新鮮,好甜美。

來了一碗小小的飯仔,
有幾粒好林的豆撈埋啲飯一齊食,不錯。

最後甜品
都幾靚,有我最鍾意嘅柚子雪葩,同埋綠茶欮餅

下次再來要食豪啲,試下肴 (SAKANA)
2018-02-26