2007-12-30 25 浏览
食友一日前相約飯局,有香檳,又有好耐冇食嘅潮州菜,剛巧又冇約,當然立即say yes啦!!先介紹香滑無比,入口即溶嘅滷水鵝肝!!! 只係$55一碟,份量又多又好味,我地忍唔住要多叫一碟. 本想雙拼,但食友覺得太好味,要叫一整碟!!! 最後當然都清碟啦!!!沙嗲牛肉炒芥蘭,沙嗲味夠濃,牛肉又夠腍,芥蘭靚,難怪係招牌菜之一.炒鵝紅太老,有啲失望. 不過蒜芯就好爽好好食!!滷水鵝片拼豬耳,鵝片極之嫩滑,可惜豬耳咬唔開,我忍唔住叫老細嚟試試,佢都頂唔順吐咗,換過全碟鵝片. 豬耳放咗一整日風乾咗,其實切果陣都應該感覺到,唔應該攞俾客食. 扣分!好彩滷水鵝翼十分入味,又夠腍,補番之前不足.椒鹽白飯魚十分肥美,炸漿夠薄身又均勻,又係要推介!!!最搞笑係個餐牌,大家下次去一定要留意個英文名!!一定包係笑爆咀!!!

炒鵝紅太老,有啲失望. 不過蒜芯就好爽好好食!!

好彩滷水鵝翼十分入味,又夠腍,補番之前不足.

椒鹽白飯魚十分肥美,炸漿夠薄身又均勻,又係要推介!!!

滷水鵝肝
沙嗲牛肉炒芥蘭