餐厅: 捌壹壹 (奶路臣街)
资讯:

2024-02-29 125 浏览
用餐时间(8:36pm dinner)follow@wojengyea/@wo!正嘢 for more food info🐒 支持我哋发掘更多美食 😋唔算特别钟意食酸菜鱼,朋友话想食,去旺角呢间试试。睇餐牌见到「必食冷锅酸菜鱼🐟 」,心谂明明前面有个炉,咩玩法冷锅? Sashimi🍣 问侍应,佢反晒眼👀 咁同我哋讲话其实即系代表上枱就可以即刻食,唔使煲返热佢,咁又几方便。一上煲试一试啖汤先🥣 ,真心惹味,酸味麻味好突出,少少辣🌶️ 唔会太抢fo。特登晤开火试试个鱼先,鱼块大大块,而且真系超级滑溜!认真好少食到咁嫩滑嘅鱼。惊开炉煮得耐咗啲鱼会老会嚡熠熠,打边炉前两个人食咗7/ 8嚿,个煲仲有好多剩。除咗鱼块之外,成煲野仲有唔少配料,金菇、莴笋、酸菜、娃娃菜同宽粉,好足料❣️朋友即刻话要嗌返碗饭,捞饭食🍚 。火锅配料🍲 ,正常发挥,叫咗牛柏叶、手切牛肉同埋响铃。牛柏叶超大旧冇切过,叫厨房帮手切细件啲。手切牛肉🥩好似喺室温一段时间先拎出嚟,感觉唔算特别最新鲜,有啲血水。最后意犹未尽,叫多个小食麻辣金钱肚,咸到一个点,不吃也罢 🤢 饮几多啤酒都搞唔掂 🍺 总括而言,酸菜鱼出色,侍应服务态度及火锅配
用餐时间(8:36pm dinner)
唔算特别钟意食酸菜鱼,朋友话想食,去旺角呢间试试。

总括而言,酸菜鱼出色,侍应服务态度及火锅配料有待改善。
2024-02-22
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 必食冷锅酸菜鱼