2018-01-24
好辣物既我向來會留意下川菜餐廳,今次係朋友口中得知呢間新開既川府宴,就約埋呀媽一齊去食同呀媽一齊少不了叫下啲湯水飲,呢個烏雞湯真材實料去煲,飲落清潤,一盅湯價錢亦唔貴,可以一試!冰菜沙律配上左芝麻沙律醬汁,口感清爽,適合作為前菜!泡椒仙掌無骨,食落方便,而且相當開胃,同樣係前菜既好選擇,呀媽超鐘意呢個呢~擔擔麵呢度既擔擔麵係撈麵,第一次食味道份量香濃,尤其帶有麻香,麵條亦好細滑彈牙!好食麻婆豆腐我全晚既最愛反而係看似平凡既家常菜麻婆豆腐本身我係一個好鐘意食豆腐既人,呢度既豆腐一試就愛上,超級滑溜,配上惹味肉醬唔會膩之餘仲勁送飯呀大愛大大粒辣子雞呢個係望到陣離枱嗌我地忍唔住嗌埋一份,不過高估左自己既食量,因為份量都多,最後食淨左小小呢度既辣子雞係大粒而保留肉汁既,同平時細粒炸得乾身既感覺好唔同!碟上面鋪滿辣椒,看似好辣,但食唔到辣既人盡管放心order!為咗遷就香港人嘅口味,餐廳預設嘅辣度比較輕微,食辣既記得落單時order大辣!
冰菜沙律
配上左芝麻沙律醬汁,口感清爽,適合作為前菜!
泡椒仙掌
擔擔麵