2019-04-04 54 浏览
招牌花膠鯊魚鍋 - 平時打親邊爐都一定叫重口味湯底, 但係呢排見有D熱氣就揀左款清清地既湯底, 個湯底都幾足料下,除左鯊魚骨,仲有幾舊豬手, 雞腳咁, 鯊魚骨本身食落無咩味, 咬落去粉粉地唔太吸引,都係留返肴湯底算lol甘香泡飯 - 跟鯊魚鍋送左一桶仔泡飯,幾香,但好乾身,似平時d飯焦,食法係將D湯加落佢度。初初無咩期望,點知食落最驚喜係佢!!加左湯後都仲keep到少少硬身,咬落香口,搞到我食唔停!蟹籽墨魚油炸鬼 - 呢個係餐前小食,上檯時唔夠熱,所以油炸鬼唔夠脆身,失望左D。牛脷托 - 諗住牛脷無肥牛咁肥,點知份量超多!!我地2個人食到嫑嫑,牛脷都算幾新鮮,薄切,落湯唔好放咁耐,唔係會比較un,而味道都幾好。蟶子皇 - 打邊爐點少得海鮮呀!一個字...鮮!!白鱔片 - 本身想叫脆肉鯇,但係見到少有既白鱔就試下,其實肉質有D似脆肉鯇,不過再滑身d,亦都無乜骨,值得一試。炸芋片 - 香口好味,不過唔好煮太耐,唔係會熔同痴底芋絲 - 芋絲我就麻麻地,不過女朋友鐘意=p蝦滑 - 估唔到幾多蟹子,不過上檯時有少少冰,鮮左凍後撈均D蟹子,食落都算新鮮彈牙。

蟶子皇 - 打邊爐點少得海鮮呀!一個字...鮮!!

炸芋片 - 香口好味,不過唔好煮太耐,唔係會熔同痴底

芋絲 - 芋絲我就麻麻地,不過女朋友鐘意=p