2024-07-17 63 浏览
湯煲私房火鍋都聽幾個朋友d湯底同埋d配料幾出色,今次就同埋朋友食啦!首先,講下花膠雞湯湯底。湯底超級滋補,好似一啖就溶化咗喺口中,好順滑好滋潤。花膠嘅營養價值好高,質地夠軟滑清香柔滑。還有龍眼,杞子等滋潤配料,雞肉都香滑重雞味。至於響鈴呢作為小食配上紅酸汁,咬落去爽脆得很!脆嘅外皮裏面塞滿咗咸香嘅紅酸醬汁,超吸引口腔!而且仲係夠熱夠脆。餐廳提供十三味點心,係34款美點食材,挑選13款,專提供比2位客人,啱晒我呢d 想試唔同款式嘅人再來睇下水晶奶皇包。呢個包點就心動,軟滑剔透嘅包住晶瑩剔透嘅奶皇餡料,好像要溶化晒咁樣甜蜜。要細口慢慢食咁先可以一次過咀嚼到奶香同面皮嘅完美融合。廣島蠔都大隻,又肥美又甜香,一啖落肚好似大海嘅鮮味喺口中化開。講到主角騸牯牛同,佢哋嘅肉質都超級鮮嫩,又夠肥美夠香,加埋湯底嘅香濃,瞬間溶化喺咀嚼之中。手打墨魚丸同川式麻辣牛肉餃。呢兩樣嘅料理都充滿了彈性同韌勁,墨魚丸嘅香濃鮮味同牛肉餃嘅麻辣味能夠為呢鍋火鍋帶嚟好味無窮嘅體驗。