2019-06-23 170 浏览
冰室充滿懷舊風味, 懷舊鐵閘及方糖瓷盅, 裝修有心思, 環境舒 適乾淨。咖哩牛腩飯$57牛腩入口 軟淋淋, 充滿誘人咖哩香味, 咖哩汁香而不辣 , 薯仔好入味和軟糯, 白飯足2人份量, 咖汁撈飯一流, 好快把整碟飯都吃掉了!懷舊抹茶雪糕紅豆冰(餐+$22)紅豆差不多有半杯分量, 大大粒起沙, 口感綿密 , 配上一球抹茶雪糕,造型吸引, 抹茶雪糕入口香滑, 炎炎夏天消暑解渴, 極之欣賞。法蘭西多士$26西多士即叫即做 , 簡直是邪惡的化身,把大大塊牛油,塗上熱呼呼的西多士,牛油慢慢溶化及被吸收,令人垂涎! 西多士內層夾滿軟滑花生醬,蜜甜、軟綿,加上蜂蜜的升華, 我的摯愛! ·豬扒芝士撈丁$48半溶芝士鋪滿在公仔麵上, 大大塊 肥美的豬扒煎香後,入口鬆軟 , 每條麵都掛滿香濃滑溜芝士醬汁, 邪惡又好味, 真是無得輸的港式風味!豬扒包 $36豬扒包外脆內軟 , 裏面夾住大塊 煎得香口的豬扒, 配埋沙律醬, 蕃茄和生菜, 清新又滋味。港式奶茶( 跟餐)港式絲襪奶茶 ,茶和奶的分量調得剛好, 充滿茶香和奶香, 入口順滑, 沖得出色。

咖哩牛腩飯$57

懷舊抹茶雪糕紅豆冰(餐+$22)

法蘭西多士$26

豬扒芝士撈丁$48

豬扒包 $36

港式奶茶( 跟餐)