2021-08-25
蝦蝦燒係香港數一數二評價最好既燒烤流水蝦餐廳,餐廳地方寬敞,蝦缸乾淨又衛生。今次我地食足2.5鐘燒烤放題,海鮮無限量供應,新鮮又多種類。而且餐廳用左無火燒烤,安全又唔會太大煙。餐廳有一有個冰櫃裝住好多海鮮俾客人選擇同夾,仲有好多肉類同蔬菜,前菜同醬汁多到眼花撩亂。海鮮方面,鮑魚、扇貝、大蜆、螺、生蠔、魷魚同原條魚都係任拎任燒,性價比極高!餐廳凡惠顧,都會為每人送上一客大蟮同蟶子,雖然無得Refill,但勝在質素高。而且燒烤爐上下兩層都可以燒,絕對唔會用太多時間又食唔到野。餐廳周圍有好多蝦缸,而每枱都會附有冰桶裝冰水同蝦,夾完流水蝦可以先浸暈佢再燒。燒大蝦、大蟮同鮑魚真係好惹味,食到停唔到口。呢到海鮮非常新鮮,燒蝦大大隻。枱面除左有唔同粉狀調味料,餐廳亦都俾左泰式辣汁供客人選擇。飲品同雪糕方面,大部份都係常見既,有好多本地無糖茶同雪糕,仲有部份台式飲品同忌廉奶、汽水同啤酒等。