2021-12-29
今晚相約好友去食打邊爐放題。我地都好鍾意黎呢間一鍋堂,因為新裝修,坐得又舒服。同埋好多卡座,空間感好大。入座前先揀下想食既湯底,貪心既我倆加左$50揀多種湯底。呢間有金寶湯底可以選擇,好似每間分店都有所不同。葵芳店就有蕃茄牛尾湯同忌廉周打蜆湯。平時飲就飲得多,打邊爐就第一次,所以我地揀左個忌廉周打蜆湯同埋櫻花蝦湯。我同朋友選了b餐,見都好多款式可以揀都好夠食,又有羊又豬又好多款唔同既牛,唔錯唔錯。坐低後,湯底都好快送上,慢慢地加熱,之後當然要出去出去拎下野食啦,拎下熟食、丸類、粉麵、小食、飲品、菜⋯⋯有好多品同野食,好吸引。除左出面有野食拎,仲有得手機下單,可以點返唔同款既肉片,蝦滑、雲吞、餃子等等。超多唔同選擇。之後慢慢就開始打邊爐啦,因為野食都好快送上,好豐富,成檯都放滿左野食。呢度既肉真係好靚,薄薄的但肉味依然好濃烈好好味,啖啖肉。薄薄既肉好方便,一滾就熟,好滋味。仲有我地都拎左好多種丸,好好味,好吸引。呢個櫻花蝦湯都好正,上面有超多紫菜,所以令每款食物都沾滿上紫菜好好味。味道好正好好味。另外個忌廉周打蜆湯都唔錯呀,好creamy..入面仲有好多蜆tim..鮮鮮甜甜好滿足。睇下d
仲有我地都拎左好多種丸,好好味,好吸引。
睇下d肉片幾正,薄到透紅,黎一鍋堂真係要狂點肉食,肉類好高質好好味。
兩種唔同口味口感,一流。
晚市放題兩小時,任飲任食好滿足。仲要落單又方便,送餐又快,一定要食到飽飽又滿足咁離開。