2022-07-07
自從港島線伸延埋西區,新界牛出黎好似無咁遙遠。呢日去左西營盤嘅藝里坊打卡影壁畫,理所當然順路搵食,黎到轉角發現一間印度菜,同一般嘅格局有啲唔同,一試無妨。原來呢度絕對係愛酒之人嘅聚腳處,一排排既靚酒放喺酒櫃上,同印度菜又會有咩化學作用?友人先點左Lychee Smoothie,純淨嘅外表其實都有冧酒成份🍸✨Lamb Biryani $128陶罐飯睇落好小巧,就低估左佢嘅份量,烤過嘅羊肉唔會太乾,伴埋充滿香料一齊炒嘅印度香米,好有風味。仲要點埋老闆誠意推薦嘅乳酪醬,味道又變得更有層次。Chicken Tikka Masala $118Cheese Naan $48揀左小辣嘅瑪莎拉雞,雞肉喺云云香料中滲左番茄酸甜味,比起一般咖喱仲易入口左,稍為杰身嘅汁料,最適合配烤餅食,明明飽到撐都要食曬為止😂 老闆十分注重客人喜好,會詳細介紹菜式嘅內容,就算未食到,都覺得好似試勻晒各樣美味既印度菜,又袋左知識落袋👍🏻
Lamb Biryani $128
Chicken Tikka Masala $118