2020-09-07 155 浏览
🍽客家人(长沙湾)​​👩🏻‍💻好易揾既一间客家菜😊距离地铁站只系几分钟路程👍🏻好方便👍🏻店内灯光舒适,环境宽敞,因疫情关系,台与台之间虽然保持距离,但仍然好有家常💕菜既感觉🥰👍🏻店家殷勤招待👍🏻😊细心介绍店内客家名菜😍「农家炆炖扣肉」、「客家煎酿豆腐」,仲有一味令我🥰蠢蠢欲动既「药膳黄酒炆鸡」足料既菜式💯‼️今次得两个人下次多啲人再黎食😋​​P.s:餐馆提供外卖服务​🥘农家炆炖扣肉​🌟色、香、味俱全‼️😋扣肉一上台真系引唔住好想食一啖🤤肉质鲜嫩肥美,虽然系扣肉,但食起黎肥瘦均匀🥰,不油腻👍🏻💯梅菜既味道落晒肉汁😍惹味非常‼️😋当然要试下用黎送饭🥰口感一流,味道丰富,可以送晒成碗饭既必点菜式💕💯‼️​​🥘客家煎酿豆腐​🌟意想不到既幼滑口感😍‼️💕豆腐鲜味,酱汁咸味无抢去豆腐鲜味,豆腐虽然幼滑,毕起上黎都好完整,无碎到👍🏻😋老少咸宜健康营养既一道特色菜😋👍🏻​​🥘上汤猪润浸菜心​🌟食饭点都要加道菜食😋随便点一款都无失望既菜式🥰猪润口感柔滑,软硬适中🥰未试过猪润可以煮得咁好食🤤👍🏻‼️菜心口感鲜嫩无渣,食得出多年的烹调技巧👍🏻🥰​​✒️总结:好温馨的一顿晚饭🥰💕👍🏻​✅无论系服务✅整洁既环境​✅多款选择的
🍽客家人(长沙湾)​

P.s:餐馆提供外卖服务