2018-10-30
返工同讀書真係十分十分繁忙,好多黑仔既事情出現壓力大,最好既減壓方法就係去食好西今日就去左銅鑼灣心之食堂位於百樂中心12樓,真係好方便佈置同環境都非常有心思,門口好有神秘感,見到好多人都唔知點入去(包括我),所以大家見到相片中右上角既白色門口,唔好猶豫,入去啦仲有格好大既單車做裝飾,好用心見到店鋪處處都係心思食物黎講,都有好多選擇,想得到既日本菜類別,呢到都有!價錢屬於中高價,但一分錢一分貨,值得既!點完野食,仲有broad game 可以玩下平台邊仲有書同埋充電線添,好細心感覺上呢到係間家庭式既小餐廳,用心,溫暖食物質素都有返咁上下海膽刺身好大塊,好鮮甜,仲配有脆卜卜既紫菜包住黎食帶子都非常新鮮,甜美,好有口感中高價都做得住,係有原因的食壽司好鐘意食卷物,就咁係顏色都已經令人好開心😃入面係好脆既鮮蝦,外面每一塊既佈置都唔有樣,有蟹籽既,有魚子,有芝麻⋯超級多口感!呑拿魚腩係我最近既最愛好肥,好滑,又唔會滯仲有好精緻既小木椅,凍凍既壽司但係都好溫暖不得不比既烤茄子超級多蒜,唔會太濕,個醬味道岩岩好食完之後老公話返屋企自己試下咁整仲有重頭器,火焰燒牛柳,之前睇食評我已經勁想食果然無失望燒
壓力大,最好既減壓方法就係去食好西
今日就去左銅鑼灣心之食堂
位於百樂中心12樓,真係好方便
佈置同環境都非常有心思,
仲有格好大既單車做裝飾,好用心
見到店鋪處處都係心思
點完野食,仲有broad game 可以玩下
平台邊仲有書同埋充電線添,好細心
感覺上呢到係間家庭式既小餐廳,用心,溫暖
刺身
食物質素都有返咁上下
海膽刺身好大塊,好鮮甜,仲配有脆卜卜既紫菜包住黎食
帶子都非常新鮮,甜美,好有口感
中高價都做得住,係有原因的
彩虹卷
食壽司好鐘意食卷物,就咁係顏色都已經令人好開心😃
呑拿魚腩軍艦
呑拿魚腩係我最近既最愛
好肥,好滑,又唔會滯
仲有好精緻既小木椅,凍凍既壽司但係都好溫暖
烤茄子
不得不比既烤茄子
超級多蒜,唔會太濕,個醬味道岩岩好
食完之後老公話返屋企自己試下咁整
心之火焰鐵板牛柳串
仲有重頭器,火焰燒牛柳,
之前睇食評我已經勁想食
果然無失望
燒左30秒左右,就見到真身了
有我最喜歡既燒菠蘿呀好甜呀!
牛柳粒有入口即融既感覺
唔會燒到太過硬,肉質軟,好似食緊牛扒咁
牛肉飯
因為怕老公唔夠飽既關係,叫左個牛肉飯比佢!好足料,多牛肉,份量係比平時屋企既飯碗大小小,一碗應該夠一位男士食既!
牛肉甜甜地,烹調牛最重要係把握好時間,煮得太耐就會老!呢到既牛全部時間都剛好
藍蝶花白桃乳酸,蘋果醋
最後仲有兩杯好好飲既飲品
我特別喜歡右邊既蘋果醋,好健康
左邊既乳酸都唔會話太甜,顏色好靚
整體黎講,呢到無論係佈置定裝飾,都好有心思!服務黎講都ok,等你食完一樣再上另一樣,唔會放到全枱都係!食物精緻,大食既朋友記得叫多d野食喇
食完咁豐富好食既日本菜,壓力指數即刻低左好多