大埔新開咗間貴州米線舖頭唔大,但係好溫馨小店嘅感覺見到餐牌寫住無味精豬骨熬製湯底,就決定試吓佢平日過咗晚餐時間餐廳都坐過半,餐廳裝修簡單明亮,俾人好舒服嘅感覺❤️每台都有嘅辣菜脯,辣到夠,菜脯爽口涼拌皮蛋皮蛋嘅賣相好靚仔,溏心夠大咬落果然係濃濃皮蛋獨有嘅香味,調味非常惹味👍🏻辣度適中,啱晒配米線一齊食❤️紅燒牛腩老闆娘推薦我哋試吓佢哋嘅牛丸同埋牛腩我哋最後揀咗紅燒牛腩上枱賣相好靚仔,睇得出滷得好入味牛腩炆到非常軟腍,接近入口即化但又保留少少牛腩嘅口感入口有濃濃嘅牛味,而且肥瘦適中有油香得來又唔會太過油膩鮑汁豬軟骨米線豬骨湯底果然冇味精,飲落好舒服😌貴州米線嘅特色就係咬落去爽口,但係米線嘅本身係非常之滑溜食得出係正宗嘅貴州米線👍🏻豬軟骨有整整三大嚿😍😍😍同樣滷到好入味,肉質圓嫩油脂感十足,如果軟骨再軟啲就完美三鮮米線小辣小辣嘅豬骨湯底,整體惹味好多飲落去層次會豐富啲值得一提嘅係扎肉非常之好食,咬落去遠中大爽肉香味十足,而且份量同樣亦都好足🥰飲品我哋叫咗柑橘蜜同埋熱情果沙冰熱情果沙冰,超級推薦,因為真係勁抵飲咁大杯嘅熱情果沙冰只係$15而且我鍾意佢飲落唔係好甜,但係有淡淡嘅熱情果香食完米線就可
大埔新開咗間貴州米線舖頭唔大,但係好溫馨小店嘅感覺

見到餐牌寫住無味精豬骨熬製湯底,就決定試吓佢
每台都有嘅辣菜脯,辣到夠,菜脯爽口

涼拌皮蛋
皮蛋嘅賣相好靚仔,溏心夠大
咬落果然係濃濃皮蛋獨有嘅香味,調味非常惹味👍🏻
辣度適中,啱晒配米線一齊食❤️

紅燒牛腩
老闆娘推薦我哋試吓佢哋嘅牛丸同埋牛腩
我哋最後揀咗紅燒牛腩上枱賣相好靚仔,睇得出滷得好入味
牛腩炆到非常軟腍,接近入口即化但又保留少少牛腩嘅口感

入口有濃濃嘅牛味,而且肥瘦適中有油香得來又唔會太過油膩

鮑汁豬軟骨米線
豬骨湯底果然冇味精,飲落好舒服😌
貴州米線嘅特色就係咬落去爽口,但係米線嘅本身係非常之滑溜
食得出係正宗嘅貴州米線👍🏻

豬軟骨有整整三大嚿😍😍😍
同樣滷到好入味,肉質圓嫩油脂感十足,如果軟骨再軟啲就完美

三鮮米線小辣
小辣嘅豬骨湯底,整體惹味好多飲落去層次會豐富啲

飲品我哋叫咗柑橘蜜同埋熱情果沙冰

熱情果沙冰,超級推薦,因為真係勁抵飲
咁大杯嘅熱情果沙冰只係$15
而且我鍾意佢飲落唔係好甜,但係有淡淡嘅熱情果香食完米線就可以refresh下