HIKARI

🔸HIKARI🔸🔆🐭真係好鬼中意係荃灣搵野食,荃灣有太多太多唔同的小店,總有一間啱食。🔆今次依間,就咁係門口已經滲出左一種好舒服,好懶洋洋嘅feel,好啱同朋友坐係到傾計食飯,餐廳樓底高,就算坐滿左人都唔會覺得局促。🔆日本櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉 $128櫻花蝦同蟹肉嘅份量都幾多,食落有蟹甜味。不過講個笑話比大家聽,我朋友仔因為中完fluA再中covid,喉嚨未好番哂,仲係好敏感,佢食依個意粉食到係咁咳,因為太多櫻花蝦啦,朋友仔話食到喉嚨唔c伏😂蘆筍爽脆,醬汁做到掛住意粉得黎又唔會太杰身,意粉調味適中,整體好食!🔆慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉 $158🐭好中意食馬鈴薯團子,因為佢煙煙韌韌,肥嘟嘟,口感唔錯。今次的馬鈴薯團子每粒都包滿左香草蕃茄汁,個herbs味好重好重,仲有小許嘅煙燻味,不過就略鹹,愈食愈鹹,要飲多幾啖水。豚肉眼非常厚肉,爽滑,以慢煮方式鎖住啲肉汁,咬落Juicy~🔆熱朱古力 $42 (跟餐+$22)朱古力正常發揮,滑身香甜。🔆熱芒果草莓茶 $37 (跟餐+$17)茶包係Dilmah,正常發揮。🔆整體都幾好食,亦係一個好啱傾計嘅地方。大家如果有興趣,都建議要先bo
🔸HIKARI🔸

🔆日本櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉 $128

🔆慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉 $158

🔆熱朱古力 $42 (跟餐+$22)
朱古力正常發揮,滑身香甜。

🔆熱芒果草莓茶 $37 (跟餐+$17)
茶包係Dilmah,正常發揮。

🔆整體都幾好食,亦係一個好啱傾計嘅地方。大家如果有興趣,都建議要先book位,因為我平日夜晚去食,好快就full左~

🔆Pleasure指數(滿分5粒🤩)
🐭小姐:🤩🤩🤩🤩
📌地址:荃灣大壩街21號地舖