2022-06-08 47 浏览
小夥伴唔食得辣,但係又好想去重慶大廈尋幽探秘食咖哩。 其實都冇咩idea,皆因重慶大廈我真係好少去。上網睇到error嘅肥仔都鍾意食嘅「珍珠皇宮印度餐廳」,就走去試下。 小夥伴唔食得辣,我地叫 mild, 雖然唔太辣,但係真係好有印度嘅味道,尤其佢嘅香料好有幹勁🤣。 首先送上免費嘅印度薄餅,好脆呀。 palak paneer$88聽講呢度啲咖哩得到2021年度大獎,梗係要食咖哩啦 。我最最最鍾意食呢佢個 palak paneer ,好有強勁嘅菠菜味,好清新,超 smooth 嘅口感 ,配上indian cottage cheese 。 一流嘅享受。 Samosa $52呢個又係另一個驚喜,通常Samosa 都係好細粒,呢個巨型,而家個皮好脆。 裏面啲薯蓉,餡呀,調味剛剛好。正 Tandoori chicken half $98有四件,雞肉超滑, 調味剛剛好,唔會好鹹亦都唔會過辣。 最正係佢墊碟嘅洋蔥,索曬啲味。 Lamb bhuna $128個羊肉一啲都唔騷,而這個肉係好淋呀。 Garlic naan $28蒜蓉味超重,正啊。 Saffron pullao $42呢個飯煮得剛剛好,粒粒

首先送上免費嘅印度薄餅,好脆呀。

palak paneer$88

Samosa $52

Tandoori chicken half $98

Lamb bhuna $128
個羊肉一啲都唔騷,而這個肉係好淋呀。

Garlic naan $28
蒜蓉味超重,正啊。

Saffron pullao $42
呢個飯煮得剛剛好,粒粒都分明,好乾身。微微嘅香料味,食到 cardamom ,正。

Mango lassi $38
去食印度菜冇可能唔飲, 肥就肥啦,因為好甜,但係咁先有feel嘛。

Kingfisher $35

真係好有印度嘅味道,好懷念去印度嘅日子, 一定會再返嚟。