露面手工拌麵料理

Biang Biang Noodles
想食5️⃣g_ys 点知劲多人😩 唔想等位就不如系附近揾野食,斜对面见到呢间「露面手工拌面」,对面食有点要求既我觉得一试无妨😏.餐厅选择比一般面店多,除左面食,仲有前菜、小食、水饺云吞类...价钱都系几十蚊,对比一般湾仔店铺黎讲算平。.坐低即系择个面食,有分四大手工面(包括:蛋面、BiangBiang面、担担面、菠菜宽面),叫左「瑞士鸡翼捞Biang biang 面 $82」午餐会包埋野饮同前菜,鸡翼不错,有4大只,瑞士鸡翼汁不会过甜又入味,个面食真系几特别,又薄又幼但系好好咬口,唔算超硬得黎又挂汤,简单捞面都好够食。.小食类就叫左「秘制醉猪手$55」同「韭菜猪肉水饺(5粒) $30 」,水饺🥟皮薄,个馅料好似素饺个种香味,下次黎一定会encore, 醉猪手份量ok但个人觉得有点硬身,可能比较适合中意爽口既朋友。「野生松茸鲜鸡汤$38」呢个鸡汤几抵食,足料又大碗,啖啖都系精华但都唔贵。最后最想介绍个「芹香麻酱鸡丝粉皮 $42 」店家一点都唔吝啬,比超多麻酱,加上系好大碟得黎个粉皮好爽口👍🏻好味道 .食唔成薯条又比机会我试新餐厅😘😘😋,个人觉得算抵食,同埋都坐得舒服😛

• 芥香麻酱鸡丝粉皮
  • 野生松茸鲜鸡汤