2023-12-23 203 浏览
走过汤户方,一股浓郁的汤香扑鼻而来,忍不住就走入去试吓!首先,啖啖肉香的梅菜蒸肉饼饭,肉饼汁满满,搭配上微咸的梅菜,简直系啱晒口味,好有屋企味。话说回来,佢个花胶鸡汤简直正到爆灯💡,汤头清甜到不得了,一啖汤落肚,感觉暖笠笠嘅!嚟到小食部分,卤水鸡翼系真正既冠军,香喷喷卤得啱啱好,咬落去皮脆肉嫩。另一边厢,青瓜云耳𠮶度,醋香醒胃,两样一齐食,真系开胃过瘾~😋饮品方面,我拣咗个柠檬薏米水,酸酸甜甜夹埋清新感,饮落去好消暑,完美收尾。整体嚟讲,汤户方嘅食物质素同味道都真系得!无论你想食个饱,定系想饮个暖,呢到都有得拣!食物正宗、环境洁净,真系令人离开之后,都仲系口齿留香、心暖笠笠。下次,真系要再嚟试吓其他款汤同小吃,期待中!🍴🥣👍