2020-06-06 28 浏览
肺炎之下已經停咗幾個月冇打邊爐,襯而家疫情放緩終於可以食啦😍所以今次就揀咗尖沙間依間老鍋試試因為我哋都唔食辣,所以就揀酸菜白肉鍋,個湯酸酸地幾開胃,湯底配料非常之豐富,蕃茄粟米白菜豬肉,而最特別嘅係湯底入邊有寬粉條,煙煙韌韌加上麵條索晒啲湯,好味😋淨係食佢啲配料都覺得好滿足了呢個鹽酥一口豆腐真心推介,炸到外脆內軟,入邊嘅豆腐都仲係熱辣辣,外邊嘅椒鹽味啱啱好唔會過鹹,逐粒逐粒好快俾我哋掃晒另外我哋再叫單點了幾款食物,水餃大大粒皮薄餡多,響鈴卷就脆脆的,浸落個湯底食就最過癮,台灣面就有兩款唔同面底,冷熱兩食都得,不錯打邊爐點都有啲熱氣,所以我同朋友分別烏梅汁同埋杭菊露,消暑解渴又清熱,滿足🥰