一鍋堂葵芳除咗葵涌廣場之外,其實新都會廣場都好多嘢食,記住唔好唔記得咗6樓仲有餐廳,今次上到去6樓嘅一鍋堂,裝修靚靚,好多湯底選擇之餘,出邊仲有好多任食配料!今次揀咗套餐B,仲加埋任食海鮮,只係加$30 ,就有墨魚仔,青口,沙蜆,珍珠貝同鮮蝦~湯底揀左喇沙同杏汁豬肺,前者味濃,唔使醬汁都得,後者清清地同行有人唔食牛,佢話羊唔搔,豬梅肉都好食。我呢個牛魔王梗係要主攻牛肉,封門柳必叫,超正,另外仲有安格斯等等,啲牛肉一啲都唔失禮😋另外想講吓出面嘅配料,好有驚喜,首先佢哋嘅木耳超級大嚿,又爽口,另外仲有啲台灣丸,特別丸等等~如果想食碳水化合物,有烏冬,公仔麵,米粉,同埋薯粉等等~~當然要講吓佢哋嘅嘢飲,基本嘅汽水唔少得,台灣紙包飲品都有,仲有佢哋嘅自家製茶,隔離仲有咖啡機同埋熱茶包~臨走食埋個芝麻雪糕啱啱好!
一鍋堂

臨走食埋個芝麻雪糕啱啱好!