2022-06-07
唔係第一次食常麵館,一直對佢個辣汁念念不忘,但因為佢星期日例休,所以往往都就唔到時間黎試,難得平日經開尖沙咀,一定要再去試下個辣汁三餸麵餐 $48三餸菜底餐 $38除咗車仔麵,仲有咖哩飯由於平日12:00就入座,所以都冇乜客我叫咗 肥牛+豬大腸+雞翼 河粉 (蕃茄薯仔洋蔥湯底+中辣)友人叫咗 豆卜+魚蛋+廚師腸 油麵 (豬骨湯+沙嗲汁+中辣)另外仲咗個小食 炸咖哩角友人既豬骨湯好香濃,加上沙嗲汁同辣汁,非常好味,餸都係普通野,冇乜特別至於我嗰碗車仔麵,河粉索晒蕃茄薯仔洋蔥湯好正,而且佢哋個湯真係有唔少薯仔,美中不足係,佢哋嘅辣汁比之前冇咁辣,下次可能要叫大辣食緊中途都聽到有個男人order要大辣多辣至於餸方面,滷水雞翼好入味,大腸就一般般,略嫌口感麻麻,肥牛質素唔錯但係只有三片而小食咖喱角,熱辣辣炸到脆卜卜,不過餡就真係太少,但係都冇乜要求總括嚟講:湯底出色,食完唔會口渴但係餸嘅份量偏少,而且招牌辣汁比之前冇咁辣,冇咁出色而店舖一定要改善嘅地方係,夏天真係超熱,個冷氣完全冇料到,食得好辛苦,係咁流晒汗夏天的話我會考慮外賣,如果要堂食我諗一係要整咗個冷氣先又,或者要到冬天先再去了
三餸麵餐 $48
三餸菜底餐 $38
除咗車仔麵,仲有咖哩飯
由於平日12:00就入座,所以都冇乜客
另外仲咗個小食 炸咖哩角
總括嚟講:
湯底出色,食完唔會口渴
但係餸嘅份量偏少,而且招牌辣汁比之前冇咁辣,冇咁出色