2017-01-25 409 浏览
本身收工收得早平時為左慳錢會去食下午茶做晚餐Tko廣場既呢間吉野家就係我常去食既一間貪佢平平地就可以醫飽個肚,最岩我呢啲胃口細既小資女孩可能前排多左朋友約食飯,所以少左去吉野家食。琴日去返,竟然俾我發現左個好特別既港式x日式既下午茶餐因為之前黎個陣一直都冇見到有呢個餐,本住試下無妨既心態嗌左黎試下。基本上,同一般既牛肉米粉加奶油脆脆加兩條雞肉腸冇咩唔同,不過係平啲咁(牛米$25,追加脆脆$6,兩條腸$8,加埋39,我買個餐係$31)同埋呢種日式溝港式既食法都係一個幾有吉野家既style,真係第二度都唔會有。食一啖牛米,再咬一啖脆脆,一時有牛汁既咸味,一時又有煉奶既個種甜味。唔,港日兩種飲食文化係我個口入面交融,產生左一個獨特既新體驗。總括而言,係飲食crossover 介黎講,吉野家你係得既Ps.不過我略嫌個脆脆細左啲,有啲唔抵食。
本身收工收得早
平時為左慳錢
會去食下午茶做晚餐
Tko廣場既呢間吉野家就係我常去食既一間

貪佢平平地就可以醫飽個肚,最岩我呢啲胃口細既小資女孩

可能前排多左朋友約食飯,所以少左去吉野家食。
琴日去返,竟然俾我發現左個好特別既港式x日式既下午茶餐

總括而言,係飲食crossover 介黎講,吉野家你係得既

Ps.不過我略嫌個脆脆細左啲,有啲唔抵食。

2017-01-24