2018-03-09 771 浏览
見到個餐牌就覺得好似好食 賣相吾錯到食個時就發現個烏冬好細碗個多士既醬係自己落 又細塊完全吾飽只係得個汽水平其實覺得食野菜煎雞餐冇甘嬲真係吾好叫多士餐完全係一個伏 又貴又細
見到個餐牌就覺得好似好食 賣相吾錯
其實覺得食野菜煎雞餐冇甘嬲
真係吾好叫多士餐
完全係一個伏 又貴又細
2017-04-21 781 浏览
當一個人好窮,而且又想去開心盡情大飲大食,吉野家邊爐係一個好好嘅選擇,因為真係會食得開心,仲要令到gathering有好多時間傾計,可以飽住走。呢件事真心正。好啦,講返正題。通常都會order芝士竹輪鍋,咩湯底就睇心情啦,好多時鍾意食清湯,但今次唔知點解突然想食日式濃湯,所以就叫左。因為都食開食慣,所以都冇咩特別comment, 我覺得都係正路。我個fd就order左新嘅櫻花蝦海鮮鍋。一開始個湯底就冇咩特別嘅,但係一加左啲櫻花蝦落去,成個湯會變左粉紅色,好勁呀!!!!但係一落左去,個湯底真係唔同左味,而家個竹輪係真心長,長過個煲,整體都ok!我覺得都可以試下嘅!不過其實芝士竹輪都已經好好味,好夠食!

好啦,講返正題。

我覺得都可以試下嘅!不過其實芝士竹輪都已經好好味,好夠食!
2017-01-25 409 浏览
本身收工收得早平時為左慳錢會去食下午茶做晚餐Tko廣場既呢間吉野家就係我常去食既一間貪佢平平地就可以醫飽個肚,最岩我呢啲胃口細既小資女孩可能前排多左朋友約食飯,所以少左去吉野家食。琴日去返,竟然俾我發現左個好特別既港式x日式既下午茶餐因為之前黎個陣一直都冇見到有呢個餐,本住試下無妨既心態嗌左黎試下。基本上,同一般既牛肉米粉加奶油脆脆加兩條雞肉腸冇咩唔同,不過係平啲咁(牛米$25,追加脆脆$6,兩條腸$8,加埋39,我買個餐係$31)同埋呢種日式溝港式既食法都係一個幾有吉野家既style,真係第二度都唔會有。食一啖牛米,再咬一啖脆脆,一時有牛汁既咸味,一時又有煉奶既個種甜味。唔,港日兩種飲食文化係我個口入面交融,產生左一個獨特既新體驗。總括而言,係飲食crossover 介黎講,吉野家你係得既Ps.不過我略嫌個脆脆細左啲,有啲唔抵食。
本身收工收得早
平時為左慳錢
會去食下午茶做晚餐
Tko廣場既呢間吉野家就係我常去食既一間

貪佢平平地就可以醫飽個肚,最岩我呢啲胃口細既小資女孩

可能前排多左朋友約食飯,所以少左去吉野家食。
琴日去返,竟然俾我發現左個好特別既港式x日式既下午茶餐

總括而言,係飲食crossover 介黎講,吉野家你係得既

Ps.不過我略嫌個脆脆細左啲,有啲唔抵食。

2017-01-24
2015-05-27 642 浏览
係將軍澳廣場想揾間可以$40落到樓既餐廳唔多,通常都會去食吉野家。相信大家對吉野家牛肉飯、三文魚飯或燒雞飯都唔會陌生,所以今次我介紹係期間限定既星星蜜桃茶。對蜜桃茶都有少少要求,個人認為最好做到茶同蜜桃汁既比例為2比1,因為本人喜歡茶味重一點,可以做到飲完果下牙齒與牙齒之間仲有陣陣蜜桃味,如果可以有舊蜜桃可以邊吃邊飲就為之正喇。吉野家既蜜桃茶除左以星星蒟蒻代替蜜桃外,其他都一一做齊,所以吉野家蜜桃茶成為我近月去吉野必飲!

星星蜜桃茶
2015-04-26
星星蜜桃茶
2014-12-23 445 浏览
二零一五年十二月二十二日 星期一 約二時三十分 寒冷-過了一天 病還是沒有好轉 在家中好好休息 錯過了原本的聖誕派對 心情挺低落 再次從睡夢中醒過來 已是下午了草率地梳洗了一番 逛逛街呼吸新鮮空氣 來來回回行了幾遍商場 漫無目的 偶爾與行人來個眼神接觸 然後擦身而過 若無其事 偶爾看到一家人齊齊整整共享天倫之樂 旁若無人 偶爾看到街上情侶 天作之合 彼此的眼神只有對方 恩愛十分 彷彿整個城市多出了小編一人  看到下午茶時段的吉野家大排長龍 自己不自覺地跟上 是從眾 是寂寞 是尋找同伴的渴望 反正有點餓 便看看餐牌 還是點了常吃的和風牛肉飯配汽水 剛付錢 就看到檯面已遞上乖乖的等候小編 效率很高  和風牛肉飯:牛肉份量合理 足以覆蓋著整個碗面 牛肉肥瘦分佈平均 味道濃郁 由於小編另叫店員給了一碗牛肉汁 故牛肉不會太乾 洋蔥沒有口感 但有甜味 牛肉汁蓋過了洋蔥本來的味道珍珠米煮得剛剛好 有口感 每一顆都淋上了牛肉汁 讚  -用膳期間有一對父子坐在我對面 這也難怪 畢竟下午茶時段人流也很多 可愛的小弟弟向小編問了很多天真的問題 簡簡單單的一問一答 從交流感到了溫暖 到最後原來是一個年紀小小的
二零一五年十二月二十二日 星期一 約二時三十分 寒冷
和風牛肉飯 -$23

洋蔥沒有口感 但有甜味 牛肉汁蓋過了洋蔥本來的味道
珍珠米煮得剛剛好 有口感 每一顆都淋上了牛肉汁 讚

可愛的小弟弟向小編問了很多天真的問題 簡簡單單的一問一答 從交流感到了溫暖 到最後原來是一個年紀小小的給了小編這窩心的感覺 隔閡由此打破
有時候人與人之間 未關心便起了戒心 不是故意 只是從人生經歷中學會的一個平凡道理 人人皆是 小編只是一個不重要的例子 在虛弱時幸得小朋友的關心 更多值得關心的人 都在默默的等待
可是 所有人都抬起頭遺忘了他們 為了金錢 學歷 地位 頭也不回的向上爬 遺忘了家中的老人和小孩 是不是終有一天 要花錢要求人們回家安定地吃一頓飯?
2014-12-22
2014-10-14 244 浏览
好多人以為吉野家打邊爐就只有快餐店級數,冇咩新意,今次我要同佢平反!! 今次食粉絲!!,粉絲既不同之處就係佢比較彈牙,唔似一般食烏冬咁咁林。個人推介如果拌芝麻醬食既話就好好味,好香口。至於圖入面咁新鮮既肥牛點芝麻醬食或者用黎送粉絲都係一流,至於湯底推介,叫佢新推出既雪濃湯會令粉絲更加入咪,如果煮辛辣面就更加正LA!!!最後呢個又係吉野家打邊爐既主角芝士竹輪,一啖食晒佢會好D,因為入面有好濃好多既芝士汁。好味還好味,食果時都要小心熱啊!!HAHAHA
今次試下粉絲
新出既雪濃湯
芝士竹輪
新出既雪濃湯
2014-06-26 296 浏览
今日好夜先收工到到地方都关门,於是我就同我丫妹去左吉野家吃,我地兩個都叫左火鍋,一個叫左韓式一個就係清湯,清湯吾錯但好內先熟,而個韓式火鍋芝士味好濃好正配埋個公仔麵一流,但係吾鍾意芝士嘅人就吾好試 我覺得佢地青口唔好食,好多沙
我覺得佢地青口唔好食,好多沙
2014-05-26
2012-10-19 40 浏览
今次我看到地鐵站的告示牌,那裡的火窩好像很好吃,於是我就晚上到了那裡吃一下!今次我們就叫了螺的火窩!! 價格: $59.9我們而且還叫了追加牛肉+蟹棒這次牛肉很好吃,很嫩,很有級數,但是價格就挺貴比起其他快餐店贵東風螺就比較細只,但是也很好吃,不過不失.

今次我們就叫了螺的火窩!! 價格: $59.9

我們而且還叫了追加牛肉+蟹棒

東風螺就比較細只,但是也很好吃,不過不失.
2012-10-19
  • 火窝
  • 牛肉
2012-07-06 29 浏览
我第一次見牛肉飯碗有很多牛...油,我想都有一個湯匙。請問是不是太忙沒有撈起d油﹖平時吉野家d牛肉飯是少油的,令食的時候有反胃感覺。近排,好多學生中午時間放學,環境比較吵鬧一些。
差,為何有那麼多油﹖

平時吉野家d牛肉飯是少油的,令食的時候有反胃感覺。

近排,好多學生中午時間放學,環境比較吵鬧一些。
2012-07-06
2011-08-23 46 浏览
一直想吃那三重芝士牛肉飯,今晚終於有機會了。以$35.9買了一個套餐,除了一碗飯,還有日本茶、麵豉湯或汽水。我要了一杯16oz的七喜,但一飲便覺得怪怪的,完全沒有甜味,就像梳打水般。我馬上去更換,本來想再要一杯七喜,但擔心仍有問題,所以要了百事可樂,味道正常。吃飯時鄰桌顧客也發現七喜有怪味,看來當晚汽水機有問題。最重要的牛肉飯沒有令我失望,好味道!頂層的芝士碎是巴馬臣芝士,淺黃色的是車打芝士,而大大粒的是馬蘇里拉芝士。我把它們與牛肉、珍珠白飯拌勻,所以根本分不清三種芝士的味道。對於芝士愛好者,這碗飯真的不錯,芝士的奶味很濃,微微溶化的芝士與牛肉頗配合,不過吃的時候速度要快,否則凍了便不好吃,那些飯會變乾。這間吉野家地方淺窄,加上不少顧客吃火鍋,侍應在狹窄的通道來來回回為他們加水,環境不太好,坐得不太舒服,如只吃牛肉飯的話,建議外賣。
一直想吃那三重芝士牛肉飯,今晚終於有機會了。

三重芝士牛肉飯套餐
最重要的牛肉飯沒有令我失望,好味道!
三種芝士
這間吉野家地方淺窄,加上不少顧客吃火鍋侍應在狹窄的通道來來回回為他們加水,環境不太好,坐得不太舒服,如只吃牛肉飯的話,建議外賣。
2011-08-20
$35.9 (晚餐)
三重芝士牛肉飯套餐
三種芝士
2011-07-10 24 浏览
本身TKO 廣場無乜食肆..繼JUSCO 同大家X開張.. 而家吉野家都開張喇!!! 我呢區的將軍澳人有福了!基本上吉野家間間都美食都大同少異.最抵食的當然還是下午茶啦!點了最愛的煎雞飯~~依然好味.. 但略嫌雞件數目少... 醫汁還是濃濃的~~坐位開放給公眾人仕.. 相對地很多人唔係用餐都照坐..唉.. 想堂食都難..
本身TKO 廣場無乜食肆..
繼JUSCO 同大家X開張..
而家吉野家都開張喇!!!

我呢區的將軍澳人有福了!
基本上吉野家間間都美食都大同少異.
最抵食的當然還是下午茶啦!

點了最愛的煎雞飯~~
依然好味.. 但略嫌雞件數目少... 醫汁還是濃濃的~~
坐位開放給公眾人仕.. 相對地很多人唔係用餐都照坐..
唉.. 想堂食都難..
2011-07-10
外卖自取