2017-10-24 3303 浏览
店內裝修有復古風格,灰白色的牆壁擺放左好多舊時代街道照片。一行四人,要左個四人套餐,岩哂我呢D對食物有選擇困難症既人,方便快捷。首先上左兩個冷盤。🍴涼拌木耳食落充滿醋酸味,夠哂開胃。🐔手撕雞手撕雞附有青瓜絲,辣左小小,但都幾好食。🍴風沙鮑魚同避風塘炒法差唔多,非常香脆,唔太咸微辣。鮑魚預先起肉再放回原處,所以食落方便。鮑魚大大隻,外脆內軟,肉質彈牙。🐟㰖豉蒸龍躉球龍躉肥厚啖啖肉,入口滑溜,膠質豐富。配上豉汁帶出魚鮮味,鮮而不腥。🥗蒜茸炒時蔬生菜硬度適中,咬落爽脆無渣,健康之選。🦐黃金蝦蝦肉不夠實淨,蝦殻炸得香脆,食落充滿啖啖蝦肉同咸蛋香。🧀芝士焗扇貝鋪上很多忌廉汁,勁雜菇、洋蔥連扇貝一齊焗,芝士滲哂落扇貝入面好邪惡。🦀招牌羔蟹粥蟹粥夠哂大煲,服務員首先幫我地裝左四碗粥。見到有一隻大既羔蟹,粥顏色呈金黃色,視覺效果一流。粥既味道好鮮甜,濃度亦足夠,仲有米粒狀,差唔多每啖粥都食到蟹膏。而蟹肉可能已經煲出哂味,肉質結實,無粥甘鮮味。以灣仔區黎講價錢合理,帶朋友、家人黎聚餐都係不錯之選。
店內裝修有復古風格,灰白色的牆壁擺放左好多舊時代街道照片。

首先上左兩個冷盤。
🍴涼拌木耳
食落充滿醋酸味,夠哂開胃。

🐔手撕雞
手撕雞附有青瓜絲,辣左小小,但都幾好食。

🍴風沙鮑魚

🐟㰖豉蒸龍躉球

🥗蒜茸炒時蔬
生菜硬度適中,咬落爽脆無渣,健康之選。

🦐黃金蝦
蝦肉不夠實淨,蝦殻炸得香脆,食落充滿啖啖蝦肉同咸蛋香。

🧀芝士焗扇貝

🦀招牌羔蟹粥

以灣仔區黎講價錢合理,帶朋友、家人黎聚餐都係不錯之選。
2017-10-16