3K
2013-03-29 496 浏览
來到荃灣揾食,本來打算去譚仔,不過人太多,而隔離的雲貴軒不用等位,就過黎一試。雲吞紅薯粉,小酸辣,走芫荽。等了很久都未得食,看見遲來的客人食完都未到,摧單又係啲例牌回答,整緊架啦……紅薯粉煙韌好吃,雲吞就普普通通,湯底還可以,辣味比酸味重,不太吃辣的我下次會選小小辣。香茜豬肉餃米線,豬骨湯。一叫就到,米線很淋不好吃。香茜餃好多芫荽,好香,唔錯。至於個豬骨湯底,真係淡而無味,下次一定唔會叫囉。餐茶要了熱檸茶同凍奶茶。杯熱檸檬茶真係難飲到呢,又苦又澀,仲要無酸味,差!凍奶茶還好,有點太甜。零服務嘅食店,食物水準麻麻,勝在坐位比較濶。如果隔離排長龍,而呢邊又唔使等位,都會再黎嘅。

2013-03-10