2025-06-08 516 浏览
中午時間行經荃灣愉景新城,見到依間食泰國嘢嘅餐廳,估唔到會有任食火鍋,火鍋迷的我決定試一試😆我揀咗set B,120分鐘任食,$288一個人🍲湯底方面,我揀咗鴛鴦湯,泰式餐廳,當然要是冬陰功湯底以及泰式清湯底湯底10分有誠意,冬陰功非常之濃味,直頭可以當湯咁樣飲,而泰式清湯較為清淡,可以更是出食材的鮮味🥬食物方面自助區亦有不同各式各樣的配菜可以自取,而自己掃QR code亦有很多泰式以及港式的食物🥩肉類方面單單是牛肉,已經有三款,而且亦有羊肉、豚肉、雞等等,每一款都好新鮮🍗亦可以有任食雞煲,10分惹味🍳熟食方面有不同種類的泰式熟食,包括豬牛雞串燒、蝦餅、雞翼、豬頸肉、豬手等等,都十分之有誠意,不但上菜熱辣辣,而且食得出係即叫即整, 10分好味🍹飲品方面真係好值得讚賞,不但有港式的飲品,包括奶茶檸茶等等,亦有非常之多的泰式特別飲品,包括青檸梳打、泰式奶茶、柚子金橘蜜、椰汁冰等🍮甜品方面不但有泰式甜品、包括椰汁糕、千層糕等,亦都有西式甜品供選擇整體來說,我幾乎大部份食物只食了一次已經非常飽,因為款式10分多,而且質素亦都好好,不會話整定啲串燒放喺度再俾你食,而係食得出即叫即整,泰式港式火鍋
中午時間行經荃灣愉景新城,見到依間食泰國嘢嘅餐廳,估唔到會有任食火鍋火鍋迷的我決定試一試😆我揀咗set B,120分鐘任食,$288一個人

🥬食物方面

🥩肉類方面

🍗亦可以有任食雞煲,10分惹味

🍳熟食方面

🍹飲品方面

🍮甜品方面
不但有泰式甜品、包括椰汁糕、千層糕等,亦都有西式甜品供選擇

整體來說,我幾乎大部份食物只食了一次已經非常飽,因為款式10分多,而且質素亦都好好,不會話整定啲串燒放喺度再俾你食,而係食得出即叫即整,泰式港式火鍋店很高質,值得一試