2010-07-12
今晚在旺角報完旅行團,順便行去女人街搵野食,因為實在太肚餓,我們是旦入一間去食入到餐廳內感覺又迫又多人,枱同枱之間相當近,行過的人都要打側身,地下又污糟又有水漬,真係相當嚇人,但都有好多人食,可能比較平或者好食吧!果然有些優惠,每人消費滿五十蚊就可以以二十蚊價錢叫半磅三文魚,於是我地叫了:兩磅三文魚 - 三文魚份量好多,感覺好低,但食到有部份還未解涷的冰碎海膽帶子加洲卷 - 賣相還可以,但海膽及帶子欠缺鮮味,加洲卷味道一般網燒牛肉定食 - 牛肉較薄身,味道較普通汁燒雞朳定食 - 雞朳好咸,煎得有點濃浦汁曼魚定食 - 浦汁也是略咸,曼魚皮較硬及腥 定食包括無味的味噌湯,不太像用日本珍珠米及"淋"身的白飯和超多沙拉醬及食落有苦味的蟹子沙拉唉.....服務也是一般,好像去咗茶餐廳的感覺,比客人飲茶的杯不是有些"硼"就是有些污漬雖然價錢平,但食物質素及環境真係超唔掂 失望
網燒牛肉定食 - 牛肉較薄身,味道較普通
汁燒雞朳定食 - 雞朳好咸,煎得有點濃
浦汁曼魚定食 - 浦汁也是略咸,曼魚皮較硬及腥