2023-05-11 491 浏览
港式扒房既味道,间唔中就会挂念想食一次,前晚就同朋友去左金凤大餐厅食饭黎港式茶餐厅 叫杂扒餐先系皇道铁板上来,有薄切牛扒、连骨猪扒、火腿肠仔司华力肠,正,正正就是我记忆里有的食物,黑椒汁淋上牛扒面时既 ja ja声~~盘底的薯条,嗯,满足了!(店员有好温柔提我要拎纸巾撞一撞肉汁☺️)朋友叫了带子牛柳肉,这款俾杂扒餐既肉质相对柔软,容易入口。我叫左5成熟,所以切开仲系好粉嫩 !仲可以用铁板既余温整熟d~~个餐仲包牛油餐包、餐汤同餐饮~~有罗宋汤和忌廉汤~饮落有好浓既蕃茄香,仲有好多配料;忌廉汤有唔少肉碎。餐包上枱时都仲系热热地,咬落松软好好味总结来说质素不错,难怪排了半小时入座也都人龙不减。建议想食的要早些来排队,小妹晚上六半到也排到七点多。喜欢柔软点腌得多一点可选牛柳肉,喜欢原料原味的可选港式扒餐。见隔黎几枱都叫西冷牛扒,下次等我也尝一尝!

黎港式茶餐厅 叫杂扒餐先系皇道
(店员有好温柔提我要拎纸巾撞一撞肉汁☺️)

个餐仲包牛油餐包、餐汤同餐饮~~