2023-03-23
永年茶冰廳,除咗有港式懷舊嘅車仔麵之外,晚餐時段原來仲有鐵板餐😍😍綠色嘅格仔枱布加上紅白藍嘅燈管佈置,都充滿懷舊感🥰🥰呢份慢煮鐵板2人套餐 $438包括2款前菜、2款主菜、2款小食同 2杯飲品🥰🥰餐前先嚟✨雞扒鹹魚凱撒沙律 🥰開開胃👍🏻👍🏻呢個沙律非常足料真係有原塊雞扒喺度嫁😆✨招牌港式酥皮牛尾羅宋湯鋸扒點少得酥皮湯😆呢個跟餐+$15就可以升級👍🏻配搭牛尾羅宋湯又香又濃的確唔可以錯過🥰🥰✨慢煮美國安格斯封門柳 Order六成熟,剛剛好🥰入口肉質軟嫩,牛味濃👍🏻👍🏻配搭永年自家辣汁,辣辣地更惹味✨永年雑扒 一次過滿足晒我😆有齊豬、牛、雞👍🏻👍🏻分別有 ✨美國頂級紐西蘭牛扒、✨日本名古屋雞扒 同 ✨西班牙熟成有骨白毛豬扒🥰🥰 雖然係雜扒餐,但一啲都唔馬虎👍🏻分量十足之餘肉質都相當有水準,就連豬扒都keep到肉質軟淋唔會乾爭爭👍🏻👍🏻而且每鐵板餐旁邊都有配菜: 蕃茄、西蘭花、雜菇同粟米🌽添而小食方面,我就揀佐✨懷舊蝦多士即叫即炸👍🏻熱辣辣得嚟夠鬆脆🥰🥰配搭沙律醬好好味👍🏻👍🏻✨芝士肉醬焗薯皮薯仔焗到軟棉棉配搭芝士肉醬,口感豐富🥰
綠色嘅格仔枱布加上紅白藍嘅燈管佈置,都充滿懷舊感🥰🥰
呢份慢煮鐵板2人套餐 $438
包括2款前菜、2款主菜、2款小食同 2杯飲品🥰🥰
餐前先嚟✨雞扒鹹魚凱撒沙律 🥰
開開胃👍🏻👍🏻呢個沙律非常足料真係有原塊雞扒喺度嫁😆
✨招牌港式酥皮牛尾羅宋湯
✨慢煮美國安格斯封門柳
Order六成熟,剛剛好🥰
入口肉質軟嫩,牛味濃👍🏻👍🏻
配搭永年自家辣汁,辣辣地更惹味
✨永年雑扒
而且每鐵板餐旁邊都有配菜: 蕃茄、西蘭花、雜菇同粟米🌽添
而小食方面,我就揀佐
✨懷舊蝦多士
即叫即炸👍🏻熱辣辣得嚟夠鬆脆🥰🥰
配搭沙律醬好好味👍🏻👍🏻
✨芝士肉醬焗薯皮
薯仔焗到軟棉棉配搭芝士肉醬,口感豐富🥰