2017-07-25
觀塘出名多好野食,去到觀塘緊係,又係工廈尋好東西。2個人黎到,其實都唔知食咩好,老友就想食西餐。係離地鐵站不遠處既工廈入內挑戰意大利菜。地方其實都唔算難搵,入去到以黑色為主色,其實都係普通工廈設計。不過我最鍾意係佢對面裕民中心既大窗,可惜我地早黎未算入黑,如果唔係燈光映下的觀塘,一定好浪漫。背景音樂係英文歌,不過不得不說,英文歌底下既重節奏,啪啪啪啪咁,太嘈啦。完全失去了意大利餐廳既感覺。食物方面,我們叫了香草意大利飯配羊鞍及大啡菇長通粉。先來意大利飯,煮得唔錯,熟度岩岩好,入口有口感,不錯。羊鞍煮得過左火,好難入口,味道又淡。再來既係大啡菇長通粉,大啡菇真係大啡菇,本來幻想係原隻上,點知係分上,失望。長通粉煮既時間岩岩好,重帶點鹽香。入口清新,可惜最後到底想不到滿滿的油正等待著我。好可怕經過今次,真係有苦有甜。哈哈,不過工廈我唔會放棄你地嫁。
食物方面,我們叫了香草意大利飯配羊鞍
經過今次,真係有苦有甜。哈哈,不過工廈我唔會放棄你地嫁。