2019-03-12
經過荃灣搵食 一見到依間充滿港式風味嘅餐廳當然忍唔住即刻入去入到去一個個座位整齊排列 雖然細細地 但容納到嘅客人好多 而且擺位裝潢更充滿港式情懷嘅感覺唔講咁多 即刻睇下有咩食!普通岀面車仔麵都得好小選擇 但依到麵種已經夠多 配料仲多 而且更加有秘製自家系列 十分有特色首先叫左野飲 雖然係港式嘢 但依然跟上潮流 有珍珠奶茶飲 仲要有多種口味先講抺茶珍珠 偏向茶味重 奶味輕 但配落就有種濃厚感 不錯而椰香珍珠 椰子香入口慢慢擴散 再feel到陣陣香甜 加埋珍珠有種都幾新鮮嘅感覺雖然專賣車仔麵 但飲品都十分有驚喜咁車仔麵方面就揀左刀削麵 因為街外多數冇依個選擇刀削麵煮得軟硬剛好 食落加埋腩湯好夾而雞翼有濃濃滷水味 連肉感都好juicy 豬頸肉亦係先煎再落落麵到 所以即使浸左湯 依然十分香口另外 我地仲叫左啲小食過下口癮炸魚皮同街外食到好唔同 香脆之餘好鬆口 唔會一浸落湯就淋曬而台式炸豆腐係成餐飯最最最驚喜 新鮮炸好拎到過嚟 外脆內軟 入面豆腐仲要超滑口 加埋秘製醬汁 甜甜地又酸酸地咁 勁好味!而且個到嘅姨姨勁nice 會提我地炸豆腐炸好要小心辣口 而且所有嘢食份量都好足好多 食到我地超級飽咁
唔講咁多 即刻睇下有咩食!
先講抺茶珍珠 偏向茶味重 奶味輕 但配落就有種濃厚感 不錯
雖然專賣車仔麵 但飲品都十分有驚喜