2023-07-08
港島人氣健康日式咖哩小店 標榜無味精~ 坐忘總係俾到我個種係屋企食返comfort food嘅感覺 每次去開附近就會想食佢地嘅咖哩飯同豬軟骨~👅• 豬軟骨七小時煮野菜咖喱飯 $75 🐖 4.8/5呢個必點!豬軟骨經過7小時慢煮已經變得超級軟淋 好入味 軟骨位每次食都可以做到QQ啫喱感 滿滿骨膠軟 好正~ 除咗豬軟骨 我自己都好中意呢到嘅飯同野菜 飯方面係南瓜番薯粟米飯 甜甜地的 平時出街食飯我好少食伴碟嘅菜 一係烚到好淋一係好污糟 但坐忘嘅野菜處理得好好夠爽脆 真係feel到每一個部分都有用心做 唔係求其hea你! • 椰香烤雞野菜咖喱飯 $69 🐓 4.4/5第一次試佢地嘅椰香烤雞 椰奶味好重 夠香!雞嘅份量意外地多 有成4大舊 仲唔會嘞口 唔錯總結:一間有心做好每樣食物嘅餐廳!價錢抵食 健康又好味 推介 無得輸!!❤️ 📍坐忘天后電氣道127號地舖鰂魚涌濱海街13號中興大廈地下
• 豬軟骨七小時煮野菜咖喱飯 $75 🐖 4.8/5
• 椰香烤雞野菜咖喱飯 $69 🐓 4.4/5