2024-01-19
M Square地址: M Square (西貢)地址: 西貢惠民路28號洲至奢選香港WM酒店地下低層A1號舖次次經過西貢都會見到呢間酒店,今次特登行過嚟,發現裏面都有唔少餐廳。今次我地就揀左M Square,佢嘅餐廳好闊落,環境好大,坐得舒適,而且光線充足,好有渡假嘅感覺。餐廳主要提供西餐,選擇非常多。Pulled Pork & Pineapple $195呢個pizza裹面有手撕豬肉,菠蘿,紅洋蔥,pizza個底做得好鬆脆😍😍Calamari squid Ink Pasta $169芥末忌廉汁墨汁意粉墨汁意粉彈牙滑順,配埋濃郁嘅芥末忌廉汁,帶嚟一種微辛香同酸酸地嘅味道,幾開胃👍Pancetta Carbonara $159煙燻煙肉白菌蛋黃忌廉汁意粉煙肉嘅煙燻香氣同白菌嘅鮮味相融合,加上蛋黃忌廉汁嘅濃郁滑順,每一口都好好滋味,配搭独特嘅醬汁,絕對唔會失望!Le Foie Gras Burger $188香煎鵝肝 ,安格斯牛肉 , 無花果醬 & 芝士漢堡拌薯條或沙律好細心幫手切咗四份,方便我哋一齊食👍👍欣賞個漢堡包上到嚟仲係暖嘅,啲牛肉仲好正添!我地揀左配薯條,份量多得驚人😱😱Hon
地址: M Square (西貢)
Pulled Pork & Pineapple $195
Calamari squid Ink Pasta $169
芥末忌廉汁墨汁意粉
Pancetta Carbonara $159
煙燻煙肉白菌蛋黃忌廉汁意粉
Le Foie Gras Burger $188
Honeycomb Pancake $128
厚班戟`焦糖牛油,楓葉糖漿 & 水果
Mango & Coconut Pancake $145
厚班戟,芒果 ,椰奶 ,烤椰子餅碎
班戟煎得金黃鬆軟,厚實富有口感。配搭唔同嘅餡料,如鮮果、忌廉同楓糖,每一口都帶嚟甜蜜滋味。二款都各有特色,一定要試吓!
Cappuccino $48
Mocha $56