2016-07-11 3059 浏览
「由於食評含嚴重指控 / 投訴(),所以我們必須提醒閣下需要承擔因食評內容失實而導致的任何法律責任。請回覆此電郵或登入帳戶再次提交食評以確認食評內容完全屬實。」食評更新:由於親愛的openrice提醒本人食評含嚴重指控,鼓勵修改食評後再次提交。咁本人就順openrice意改一改啲字眼啦,用D比較正面既字眼  如食評有幸被openrice刊登,廣大讀者應自行判斷本文內容真偽。文中部份字眼已經修改,以保障這間餐廳的權益  有次同同事第一次去呢間餐廳食Lunch,我地一去到就要等位,都等咗一段時間,因為都幾多人,環境方面,似室內大排檔,好彩有冷氣,不過好嘈,因為人多,所以同同事傾計時要提高聲量...至於食物方面,都OK既,唔難食,但唔會太突出... 但我萬萬估唔到,我食完後幾個鐘頭,我的肚子開始"咕咕"作響,而且感到很「舒服」,然後我就去咗幾次洗手間,每次去都像「仙女散花」一樣,聲音是"pi li pu lu",一會兒像喇叭聲,一會兒像龍捲風聲,一會兒又像放爆竹,有點像交響樂團呢~ 於是我成個人覺得有種「一個星期沒有吃東西」的感覺,感覺很輕盈,而且我又像蠶寶寶一樣吐了一堆「蠶絲」

至於食物方面,都OK既,唔難食,但唔會太突出...

而且我又像蠶寶寶一樣吐了一堆「蠶絲」

於是我拿拿臨搭的士去睇「再世華佗」,我把我的情況告訴華佗,
華佗話我腸胃裡有特別的微生物,所以才導致我的身體發出像交響樂團的聲音,
而且我額頭的溫度上升,因為有過濾性xx,
華佗還提醒我之後幾天要吃得清淡D,例如吃白粥、葡萄適等等,我雖然萬分不願意,
但為了我的健康著想,而且我想保持身材苗條(這是減肥的好時機
),咁就唯有照做啦!
幾日後,我發覺我的身材的確比之前更苗條!

後來我問返同我一齊去食LUNCH的同事,其中一個同事都話我聽佢食完呢間餐廳後,
個肚既反應都同我有少少相似,雖則冇我咁嚴重......

我覺得這間餐廳不適合我,如果想食點心的話,港島區有很多其他更好的餐廳...
但我相信人人唔同,如果有讀者想減肥+想聽自己身體發出的美妙音樂的話,這間餐廳的確是非常不錯的選擇
题外话/补充资料: 我講的都是事實