2016-01-31 2458 浏览
本来系想去食煲仔饭既,但人实在太多,等唔到啦,所以转軚。朋友问我想食乜,我就谂起小南国。去过几间分店,最钟意北京道1号呢间既环境,够宽敞,又够静,所以久不久都来 每次来都见到餐牌有新菜式,咁先有新鲜感食唔厌 有呢个新既小食,个样好得意,冷盘黎,外面据职员所讲系豆腐皮,入面系荠菜。其实我唔知荠菜系咩味,但试过唔太啱我 有阵怪怪地既味,加上冻好怪,可能我食唔惯啦!朋友都唔太受,所以要麻烦侍应收走佢 小笼包今次无咁juicy,不过一样皮薄!次次都会叫 我好钟意食呢个稻草肉,黎2次大概会点1次,因为佢半肥瘦加上酱汁,包住个包仔特别夹! 呢味云耳滑斑块,系够滑,不过有啲腥,好彩个汁搭救,未至于食唔到,但有少少失望呀! 甜品有酒酿桂花水晶汤圆,好好食! 好清甜,又唔漏! 至啱我呢啲成日叫住减肥既人,食左无咁内疚 朋友点左南瓜饼,我都食左件,新鲜整起又香口又唔太甜 同朋友食饭最重要系坐得舒服,倾下偈又唔会催人走,真系一个好既落脚点! 下次睇下又有咩新嘢食先!
本来系想去食煲仔饭既,但人实在太多,等唔到啦,所以转軚。

每次来都见到餐牌有新菜式,咁先有新鲜感食唔厌
小笼包今次无咁juicy,不过一样皮薄!次次都会叫
甜品有酒酿桂花水晶汤圆,好好食!
好清甜,又唔漏!
至啱我呢啲成日叫住减肥既人,食左无咁内疚
朋友点左南瓜饼,我都食左件,新鲜整起又香口又唔太甜

下次睇下又有咩新嘢食先!
2016-01-22
用餐时段