等级4
2025-05-13 8 浏览
呢間係石亭同沃川兩間尖沙咀居酒屋嘅新分店,同一個老細經營,行簡單路線,主打清湯拉麵,喺香港比較少見,主食可因應個人喜好選擇麵嘅軟硬程度、湯底味(海鹽、醬油、特製味噌)、香蔥、香筍等配料。私心推介海龍,則鹽味濃清湯蛤蠣拉麵,湯底清得嚟帶微微鹹度,麵條吸滿精華,好掛汁,若叫硬嘅口感會更煙靭,旁邊放上新鮮,鮮甜又飽滿嘅蜆,食完都唔會覺得膩。食嘅濃味嘅朋友仔可以叫金龍,則濃湯海老拉麵,賣相一流,紅噹噹,蝦已剝殼去腸,幾貼心,湯底濃厚,十分惹味。小食方面都有唔少選擇,自家製魷魚豚肉餃子,有冰花效果,脆底,餡料足、炸洋蔥圈外層金黃酥脆,咬落彈牙。飲品更有日本果汁同汽水供應,蜜瓜、白桃、西瓜、芒果、綠茶可樂、柚子汽水等,解膩解暑。
更多

张贴