2019-04-14 14 浏览
我發覺我真係好鐘意打邊爐,但邊爐打得多都會熱氣,今次同女朋友去左尖東附近食呢間蒸氣海鮮石鍋專門店,海鮮即劏即上,用料包保新鮮,一試真係不得了!Book左7:30,接完女朋友放工即刻過去,位置係酒店的一樓私隱度夠高,環境好舒服幾個人上黎飲杯野傾下計都唔錯架!店員向我地介紹佢地的招牌的石鍋海鮮餐、特色粥底。有睇開我食評既都知道,我揀海鮮火鍋一定唔揀任食,一黎火鍋配料、海鮮多數都唔新鮮,二黎湯底唔掂😑😑但呢間有蒸氣,因為用蒸氣石鍋的烹調方式,將海鮮的鮮味巧妙保留係鍋入面,各款海鮮的精華亦隨蒸氣流入返粥底入面,今次我就揀左蕃薯排骨粥底,仲有陣陣海鮮鮮甜味😋😋上菜速度夠快,有店員專門服侍唔洗自己落手,生猛海鮮黎架!!!🦑🦐 沙包蜆,有浸夠足夠新鮮鮑魚好大隻,超鮮甜、啖啖肉!!手剁豬肉丸和墨魚丸,用新鮮墨魚打成口感十分彈牙!醬料有呢幾款,自由配搭!

沙包蜆,有浸夠足夠

新鮮鮑魚好大隻,超鮮甜、啖啖肉!!

手剁豬肉丸和墨魚丸,用新鮮墨魚打成口感十分彈牙!

醬料有呢幾款,自由配搭!