2018-01-29 89 浏览
第一次同朋友去呢間觀塘工廈cafe食lunch,因為朋友之前去過食下午茶tea set覺得唔錯。Cafe佈置得好有田園氣息,玫瑰花圍住招牌好靚。Cafe免收加一服務費。同朋友分別叫左兩個假日套餐,套餐包括主菜、餐湯、餐包同飲品。是日餐湯係羅宋湯,酸酸甜甜幾開胃;餐包幾鬆軟,配有特別醬汁。美國頂級西冷牛扒配薯菜及沙律杯西冷牛扒好大件好厚肉,七成熟都唔會過熟,肉質鮮嫩易切,表面仲有少許微紅,淋上醬汁,味道唔錯。薯塊烤得好香口,但唔覺得油膩,仲有茄子同翠玉瓜,點茄汁食又感覺唔錯。沙律份量都幾多,有好多沙律菜、番茄仔,仲有火龍果,夠哂健康。朋友叫嘅沙律拼盤餐:鮮果雜菜沙律配加拿大煙三文魚及烤雞,雖然係沙律餐,但份量都幾多。跟餐飲品:即磨咖啡凍飲加$4:凍檸茶最後叫左份甜品share食,士多啤梨窩夫配雪糕。揀左格格窩夫,自選雪糕有成兩球咁多,揀左曲奇味同綠茶味,窩夫份量唔少,士多啤梨粒粒亦都幾多,唧滿朱古力同士多啤梨醬,賣相好靚,窩夫口感鬆軟唔太甜,雪糕味道都唔錯,唔會好甜,個人比較喜歡綠茶味。唔錯嘅cafe,環境、食物、服務都好好,值得推介!

Cafe佈置得好有田園氣息,玫瑰花圍住招牌好靚。

Cafe免收加一服務費。

美國頂級西冷牛扒配薯菜及沙律杯
跟餐飲品:即磨咖啡

凍飲加$4:凍檸茶

最後叫左份甜品share食,士多啤梨窩夫配雪糕。

唔錯嘅cafe,環境、食物、服務都好好,值得推介!