2021-10-26 614 浏览
深水埗多好西食就好多人咁講,其實我就唔係咁覺好多正野食,係D人吹捧出黎姐XD黎到深水埗美食街,餐廳多,不過多數D人都係排文記車仔麵,其他餐廳就唔算話排長龍。文記就唔好搞我啦,咁多人,望前兩步,見到有間餐廳見萬家村。印象中十年前都好似有呢間餐廳,個陣食都可以的,依家裝修過,唔知有無轉過老闆,試下都無妨。我地兩個人,叫左外賣,2個套餐。燻魚酸菜拉麵,豬扒粗炒,配上小食,我地2份都要左生煎包,因為驚唔夠飽。野飲叫左解茶。燻魚酸菜拉麵,唔係我食,朋友喜愛食酸酸辣辣既東西,聽朋友話質素就一般般,佢話D魚太乾身。麵質就合格,份量就偏少。豬扒粗炒係我食,我覺得有DD咸,可能我個人唔鍾意重口味。不過豬扒唔錯,唔會high口。整體份量都可以,不過我大食所以唔夠喉。生煎包作為小食的確吸引我地眼球,因為除左唔驚肚餓,仲好似好抵咁,因為係街買幾個生煎飽都成十幾蚊。最後野飲我地要左解茶,因為夜晚唔想飲咁甜,佢俾我細支裝既解茶,都幾好。佢仲有汽水揀的。最後呢間深水埗美食街既餐廳,都係值得食既!

最後呢間深水埗美食街既餐廳,都係值得食既!