2022-06-27
位於深水埗新開張冇耐嘅澳莎冰室,今日同朋友去睇完電腦零件,經過見到呢間,一於入去食個下午茶。我哋兩個人叫咗一份茶餐及一份常餐,價錢合理,仲加多一份西多士share! 🔸下午茶餐🔸🔥XO醬炒公仔麵( $40 )碟炒公仔麵一上枱,出哂煙,香噴噴,就知好夠鑊氣!望落去色澤都好吸引。味道香口,配料亦都足夠,感覺啱啱好,唔會覺得配料仲多過公仔麵👍🏻茶餐來講算幾大碟,仲包一杯冷熱飲品🤭🔹常餐🔹🐂招牌沙嗲牛肉麵($42)配🍳火腿奄列、🍞丹麥多士黎到冰室,梗係要是招牌常餐—沙嗲牛肉麵!外表同普通茶餐廳牛肉麵一樣,但係味道就好出色。沙嗲醬好濃郁,令到成個公仔麵好香。公仔麵方面,麵質唔會太淋或者太硬,值得推介!火腿奄列入面,除咗有火腿絲之外,最令我哋驚喜嘅係有鮑魚絲!至於丹麥多士,餐廳有烘底到金黃色,絕對唔馬虎🤫🍞法式西多士($35)港式下午茶又點少得西多士,西多士炸到金黃色,外脆內軟。入面好多花生醬,唔怕肥又鍾意食甜嘢嘅一定唔好錯過!
🔸下午茶餐🔸
🔥XO醬炒公仔麵( $40 )
🔹常餐🔹
🐂招牌沙嗲牛肉麵($42)
配🍳火腿奄列、🍞丹麥多士
🍞法式西多士($35)