(非会员)
2009-07-08 1 浏览
前天去左名仕食半自助buffet,令我留下深刻印象...........头盘:有各种cold cut,每样试左小小,不过唔系我杯茶,试过就算~当然最好味就系一d海鲜冷盘,半只龙虾冻食,肉质真的好鲜甜,我encore左几次,真系愈食愈想食,简直好味到停唔到口~重有蟹脚,青口,鲜虾等等都系不得不试............汤:得一款,系淡咖喱忌汤,真系完全未听过,但饮落,个感觉都几特别,更加令人有开胃的感觉~主菜:我叫咗牛柳,无overcook,配上芥辣,外脆内软,又juicy,又有好香炭烧味配菜,加上个烤新薯都好好味,正正正~甜品:当然唔少得Tiramisu,我得登留肚食既,口感湿润,芝士味同埋酒味既平衡都恰到好处,平时我系唔钟意食Tiramisu既,但都encore左2次~焦糖炖蛋当然不少得,很香口,我比较钟意new york cheesecake,硬身得来有口感,朱古力3款各试左一半,都好好味其实重想试各种芝士,雪糕同生果,不过太饱,无力再战,唯有下次再来过~
头盘:
汤: