2006-02-21
周年紀念,男友一早book定呢度。我們六時半到達,只係有七成滿。先行一round,分了四個區︰頭盤、刺身&生蠔、熱葷、甜品,款式都幾多。總括來說,我覺得頭盤真係最出色,試了煙三文魚、泰式墨魚仔、華都夫沙律、蛋白魚肚、酥皮鵝肝野菌忌廉湯…味道雖不稱得上十分好,但都屬中上; 刺身有五款,試了劍魚和三文魚,我嫌師傅仔切得太厚,感覺好漏;生蠔即開,兩款也是來自美國,size細細,但唔好食,海水味太重; 至於熱葷就真係唔多掂,最好係tandoori三文魚同咖喱羊肉,男友說燒牛肉好韌,羊架又太老,另外還有爐端燒,試過蠔、扇貝、雞肉串同魷魚鬚,味淡同燒到過晒火。 最後說一說甜品,個人最buy係蜜糖蘆薈同chocolate mousse cake,tiramisu男友說有酒香但芝士味不夠,雪糕唔知係唔係haagen dazes,但好好食,同埋dark chocolate sauce真係超苦,我勁喜歡。 服務良好,冇水會自動加,以三百多元來說,都可以接受o既。
服務良好,冇水會自動加,以三百多元來說,都可以接受o既。