2018-11-05
同朋友係旺角想打邊爐又唔想食太多,係search之下就搵到呢間湯‧米,係一人一鍋形式既打邊爐,見到仲有啲手沖飲品添,就去試下了。大約平日八點幾到,已經見到都幾多人,我地都等咗大約有十五分鐘先入到去。睇menu都有幾多唔同既涮涮鍋揀,本身想食臭臭鍋,但係太晏已經無晒,就揀藥膳豚肉鍋($108)試下。枱面有唔同醬料調味~我叫既藥膳豚肉鍋($108),豚肉既份量都算幾多,另外就有配料,例如青口、豆腐等。朋友叫既巴蜀烤魚鍋($112),味道都幾濃同辣味都幾勁,好惹味。每個鍋都會送個粉絲,有得揀可以轉飯或者公仔麵等。額外再叫咗個涷豆腐加餸!小食:麻辣臭豆腐($38),對我嚟講唔算太辣,不過好濃味,幾鐘意。朋友叫既芝士四季春($33),佢話味道都幾濃好香,好欣賞呢杯茶。我叫既芝士茶茶八號($34),個奶香味好濃,俾既芝士奶蓋都好厚,值得推薦
枱面有唔同醬料調味~
每個鍋都會送個粉絲,有得揀可以轉飯或者公仔麵等。
額外再叫咗個涷豆腐加餸!